"Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την παραχώρηση της έκτασης των Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής μια ανάσα πρασίνου, αναψυχής και άθλησης και για να ανοίξει το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα", σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα σχετικά με τις ενστάσεις ιδιωτών που εδιεκδικούν μερίδιο στη συγκεκριμένη έκταση.

Υπογραμμίζουν ότι για χρόνια εγκαταλελειμμένα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δικαιούνται αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση μας έχει δεσμευτεί να τη διασφαλίσει, όπως ακριβώς έχει σε προτεραιότητα τη στήριξη όλων των υποβαθμισμένων περιοχών της χώρας".

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι στη σύμβαση παραχώρησης του Ο.Λ.Π. έχει αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη έκταση των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.

Υπενθυμίζεται, ότι κορυφαία στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχαν επανειλημμένως κάνει κάνει λόγο για φωτογραφικές διατάξεις της Κυβέρνησης Σαμαρά, όσο αφορά την εν λόγω έκταση, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για "δωράκια" προς την πλευρά, κυρίως, της "Aegean Oil", συμφερόντων Μελισσανίδη, που είχε στόχο να εγκαταστήσει στην περιοχή μονάδα επεξεργασίας και αποθήκευσης λυμάτων.