Μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Παναιτωλικού με 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και στο 52’ έμειναν πίσω στο σκορ, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και με γκολ των Σεμπά (61'), Καρντόσο (83') και Φιγκέιρας (85') έκαναν την ολική ανατροπή.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκλεισαν το 2016 στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς με τη νίκη που πέτυχαν κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου έφτασαν τους 31 πόντους σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 10’ μάλιστα ο Παναιτωλικός δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, με τον Ρόσα να βγαίνει τετ α τετ με τον Λεάλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, όμως, έκλεισε σωστά και ανάγκασε τον Βραζιλιάνο μέσο να στείλει την μπάλα άουτ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας απάντησαν άμεσα στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων, όταν στο 15’ ο Καρντόσο πήρε την μπάλα μετά από ωραίο γύρισμα του Φιγκέιρας, αλλά δεν πλάσαρε σωστά και την έστειλε άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα μετά τις δύο φάσεις έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην έχει την ουσία. Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο τετ α τετ με τον Πάουλο, ο οποίος έστειλε και πάλι την μπάλα άουτ.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, άνηκε στους πρωταθλητές Ελλάδας. Στο 46’ ο Σεμπά γύρισε την μπάλα στον Καρντόσο, ο οποίος έπιασε στην κίνηση το σουτ, όμως, η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 52’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Κούσα. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο παίκτης του Παναιτωλικού έκανε το 0-1. Το γκολ, πάντως, λειτούργησε ευεργετικά για τον Ολυμπιακό, καθώς ξύπνησε τους «ερυθρόλευκους». Στο 57’ ο Μπέντο έβγαλε τον Πάρντο και έβαλε τον Μανθάτη, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Στο 60’ ο Θρύλος έκανε το 1-1 με τον Σεμπά. Ο Ανδρούτσος άνοιξε την μπάλα στα αριστερά στον Καρντόσο, ο Παραγουανός έκανε την παράλληλα σέντρα στον Βραζιλιάνο, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Στο 72’ ο Μπέντο έριξε και τον Τσόρι, με τον Αργεντινό να «γλυκαίνει» το παιχνίδι του Θρύλου. Στο 78’ ο Καρντόσο έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Παραγουανός ήταν ο πρωταγωνιστής και στο 79’, όμως, το σουτ του κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Παναιτωλικού. 

Στο 81’ ο Θρύλος είχε δοκάρι σε σουτ του Μανθάτη. Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει ο νεαρός εξτρέμ, το έκανε ο Καρντόσο στο 83’. Ο Φιγκέιρας γύρισε από δεξιά στον Παραγουανό, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Ενα γκολ που λύτρωσε τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ στο 85’ ο Πορτογάλος από δημιουργός έγινε εκτελεστής και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Ιβηρας σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη.  Ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2016.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (72’ Ντομίνγκες), Πάρντο (57’ Μανθάτης), Φορτούνης (46’ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντακιάς, Τσοκάνης, Μάκος, Γκόμες, Κλέσιο (89’ Μουνιόθ), Βιέρα (83’ Κουτρομάνος), Ουαρντά (73’ Ντα Ρόσα), Μαρκόφσκι.