Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων», που θα φιλοξενηθεί και φέτος από τις 23 Δεκεμβρίου 2016, μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2017, στο στενό της Δημοτικής Αγοράς και στην πλατεία Καραμάνου (Δημαρχείου).

Η πλατεία Δημαρχείου, έχει ήδη φωταγωγηθεί και σε λίγες μέρες, ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο καρουζέλ θα φέρει το όνειρο των Χριστουγέννων στον Πόρο και θα χαρίσει χαμόγελο στα παιδιά του νησιού. Το καρουζέλ θα παραμείνει στην πλατεία καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών και θα λειτουργεί από τις 11 μέχρι τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00 το βράδυ.

Επίσης, μέχρι το τέλος του χρόνου, το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα», θα φιλοξενείται στο ισόγειο του Δημαρχείου Πόρου (Παλιό Ταχυδρομείο).

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με τα παιδιά του ΚΔΑΠ να στολίζουν την γειτονιά και να φτιάχνουν κουραμπιέδες, από τις 4 το απόγευμα.

Αργότερα την ίδια ημέρα, το «Cirko Cachivache» θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό θέαμα στην πλατεία Δημαρχείου, με ζογκλέρ, παλιάτσους, ακροβάτες και μουσικούς, σε μια σύνθεση υπερπαραγωγή, που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Την παραμονή των Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, η Φιλαρμονική του Δήμου Πόρου, θα παίξει τα κάλαντα στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ στις 11:15 την «Γειτονιά των Χριστουγέννων» θα επισκεφθούν ξωτικά και ανιματέρ, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, την «Γειτονιά των Χριστουγέννων» θα επισκεφθεί ο Άγιος Βασίλης.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στις 18:00, η «Γειτονιά των Χριστουγέννων» θα φιλοξενήσει Χριστουγεννιάτικη Ζούμπα με το Χοροδιδασκαλείο του ΝΟΠΤ.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, η Χορωδία του Γυμνασίου Πόρου, θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια στις 18:00.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, η Χορωδία της «Ποριώτισσας» θα ερμηνεύσουν επίσης Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στις 18:00.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία σε ρυθμούς ‘80s & ‘90s με το νεανικό συγκρότημα “The Walkman Band” στις 18:00 στη Πλατεία Δημαρχείου.

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, οι Ποριώτες «2+2» θα μας ξεσηκώσουν με λαϊκό ρεπερτόριο στην πλατεία, στις 18:00.

Τέλος, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά που θα πουν τα κάλαντα, θα δώσουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημαρχείου για να τραγουδήσουν, όλα μαζί τα κάλαντα.

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει πως σε περίπτωση βροχής, οι εκδηλώσεις θα μεταφέρονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Β’ Δημοτικού Σχολείου Πόρου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Καφέ Grande, Καφέ ΜΟΣΤΡΑ, Καφέ «Παλιό Σιντριβάνι», Ταβέρνα «Στη Ρότα», Φαρμακείο Ροϊδη, Πάνος Παλαιολόγος, Γιάννης Δημητριάδης.