Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, παρευρέθηκαν σήμερα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που οργάνωσε το Α2 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.
Μετά την ανταλλαγή ευχών, μέλη από τη χορωδία του Α2 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στο τέλος προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης, τόνισε:

«Στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά,  πιστεύω ότι γίνεται μια συστηματική, καλή δουλειά τηρουμένων των αναλογιών  και των δυσκολιών που υπάρχουν και στη χώρα και στο Δήμο. Δεν μου αρέσει  να πανηγυρίζω και να λέω ότι είναι όλα λυμένα και ότι τα κάναμε όλα καλά, αλλά και από αυτά που άκουσα από την Προϊσταμένη και από τον επί σειρά ετών Δήμαρχο και τώρα  στενό συνεργάτη τον κ. Αγραπίδη, ομολογώ ότι ένοιωσα χαρά. Είδα ότι υλοποιούνται δράσεις που πιστεύω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση για σας: τα προγράμματα, συχνές εκδρομές, η μεγάλη εκδρομή που στο Σοφικό Κορινθίας. Επίσης η γιορτή για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης που διοργανώνουμε κάθε χρόνο,  που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου,  τα προγράμματα υπολογιστών, των χορών και διάφορα άλλα όπως  οι παροχές στα Κέντρα Αγάπης σε αναλώσιμα κ.λ.π. Δεν λέω ότι είναι πλήρεις οι παροχές αυτές. Σε κάθε περίπτωση, στις μισές δράσεις έχουμε και τη βοήθεια του Ολυμπιακού. 
Σίγουρα υπάρχουν ακόμη προβλήματα, υπάρχουν ακόμη πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε τα γνωστά προβλήματα σε όλο το Δήμο με το προσωπικό. Θα θέλαμε να είναι περισσότερο, ώστε και τα Κέντρα Αγάπης να έχουν περισσότερο κόσμο. Το παλεύουμε κι αυτό, αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Αλλά εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι στα  Κέντρα Αγάπης υπάρχει μια θετική ανταπόκριση σε αυτά που γίνονται, μια θετική αποδοχή. Αυτό μας κάνει χαρούμενους.  Ξέρουμε βέβαια εμείς οι νεώτεροι ότι έχετε κουραστεί  στη ζωή σας, ότι έχετε δουλέψει, έχετε κάνει οικογένειες, πρέπει να ξεκουραστείτε και θέλουμε να παρέμβουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη, πιο ποιοτική,  πιο χαρούμενη. Προσπαθούμε και εγώ και ο κ. Αγραπίδης και η Προϊσταμένη και οι Διευθυντές και οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καλύψουν κενά σε έμψυχο δυναμικό.

 Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας. Θα είμαστε τουλάχιστον τρία χρόνια στο Δήμο και ελπίζω ότι θα είμαστε και τα επόμενα χρόνια  και όσο περνάει από το χέρι μας, κάθε χρόνο, κάτι καλύτερο θα γίνεται. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο αυτό, αλλά κάθε χρόνο, όχι μόνο τα Κέντρα Αγάπης  και η πόλη του Πειραιά θα γίνεται καλύτερη τα επόμενα χρόνια και τα Κέντρα Αγάπης θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες χρόνο με το χρόνο, σε σας.
 
Εύχομαι υγεία για σας και τις οικογένειες σας. Θα έρθει μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τη χώρα και για την πόλη. Θεωρώ όμως - και αυτό το έχουμε κάνει πράξη στο Δήμο Πειραιά - ότι όλοι μαζί με συνεργασίες, μπορούμε να επιτυγχάνουμε στόχους. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να έχουμε πίστη και ελπίδα. Αυτό είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων. Εγώ είμαι αισιόδοξος, παρά τις δυσκολίες. Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος εάν και εσείς είχατε την ίδια αισιοδοξία ότι θα πηγαίνουμε χρόνο – χρόνο καλύτερα.  Όταν πηγαίνω στα Κέντρα Αγάπης μου δίνει ικανοποίηση να σας βλέπω χαρούμενους.  Όλοι μαζί στις 26 του μηνός στη μεγάλη μας γιορτή. Να είστε όλοι καλά κι ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή».
 
Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επισήμανε:
 
«Θέλω να σας πω ότι δεν έχω πει κάτι στον Δήμαρχο, που να έχει σχέση με τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και να μου πει όχι. Τώρα ξέρετε ότι τελειώνουν οι εκδρομές. Με παίρνει τηλέφωνο η κα Πετράκου και μου λέει τι θα κάνουμε. Το μεταφέρω στον Δήμαρχο και μου απαντάει: Τι θα έχουμε ένα μήνα δύο μήνες; Θα τα καλύψουμε εμείς. Και όταν λέει εμείς είναι ο άνθρωπος αυτός στον οποίο αναφερθήκαμε.Δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι, αλλά λέω, είναι δυνατόν να μην πεις κάτι όταν βλέπεις εικόνες, σαν τις  χθεσινές, έξω από το Μαξίμου, χιλιάδες κόσμου, συνταξιούχοι, η καρδιά δηλαδή της οικονομίας; Εδώ στηρίζεται η οικονομία των οικογενειών: στις συντάξεις τις δικές σας. Οι μέρες είναι γιορτινές, είναι μέρες χαράς, είναι ευχές, οπωσδήποτε όμως η σκέψη μας  πρέπει να είναι σε αυτούς που δοκιμάζονται και από την κρίση.Είμαστε κοντά σας. Ο Δήμαρχος το είπε: πρέπει να αισθάνεστε ότι έχετε ένα στήριγμα σε εμάς. Συζητάμε τα πάντα, προσπαθούμε να τα λύσουμε. Τα οικονομικά προβλήματα είναι δύσκολα. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω και ευχή για του χρόνου. Γιατί όταν κάνουμε ευχή, όλο πιο δύσκολος είναι ο άλλος χρόνος.  Θα συγκρατηθώ λοιπόν και θα περιοριστώ μόνο στις ευχές. Να είμαστε όλοι καλά. Να υπάρχει ομόνοια, να υπάρχει αγάπη, να υπάρχει αλληλεγγύη πάνω απ’ όλα. Να μην είναι μόνο στα λόγια, να είναι έμπρακτη. Καλή χρονιά να έχουμε, καλές γιορτές και να ξέρετε ότι ο Δήμαρχος είναι κοντά μας, όλοι μας είμαστε κοντά σας και να ξέρετε ότι αποτελούμε ένα στήριγμα. Πάντα να θυμόσαστε ότι προσπαθούμε, αλλά στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλους εσάς δίπλα μας. Να είμαστε όλοι και να λειτουργούμε όπως ο Δήμαρχος τονίζει μια οικογένεια. Σας ευχαριστώ πολύ».     
 
Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης που παρευρέθηκε στη εκδήλωση,   αντάλλαξε ευχές με τα μέλη των  Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.