Την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αργοσαρωνικού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, υποσχέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, στη συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Πόρου, Ύδρας και Σπετσών. Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έχει αποσταλεί στο ΣτΕ και στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του οποίου πιστεύει ότι θα δοθεί οριστική λύση.

"Θέλουμε παντού πλοία αξιόπλοα και ασφαλή. Είμαι βέβαιος, ότι σε αυτό συνηγορούν οι πάντες. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με τις νομοθετικές και τις υπηρεσιακές παρεμβάσεις μας. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός, μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Γιάννης Θεοτοκάς, με τους Δημάρχους Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, Σπετσών, Παναγιώτη Λυράκη, και Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη, στην οποία κλήθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μετά από αίτημα των Δημάρχων, να συμμετάσχει καιο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Seaways. Π. Τσάγγαρης.

Κατά τη συνάντηση οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Θεοτοκάς, ενημέρωσαν τους Δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Hellenic Seaways για τις ρυθμίσεις, που είναι σε εξέλιξη, για τα πλοία που συμπληρώνουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας. "Ήδη από μηνών, με πρωτοβουλία του υπουργείου, έχει αποσταλεί Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο αντιμετωπίζεται το θέμα οριστικά. Οι απαντήσεις αναμένονται εντός του Νοεμβρίου. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχεδίου Π.Δ., το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα", δήλωσε σχετικά ο κ. Δρίτσας.

Τέλος, ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε: "Πιστεύουμε ότι η λύση που δρομολογήσαμε καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις απαιτήσεις και επομένως, το υπουργείο αναμένει την κατάθεση πρότασης τακτικών ημερήσιων δρομολογίων άμεσα, έστω και αν αυτή έχει μεταβατικό χαρακτήρα, έως την οριστική ρύθμιση του θέματος. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τους τρεις δημάρχους για την εποικοδομητική συνεργασία τους που είχε ουσιαστικό περιεχόμενο".