Ο Δήμος Πειραιά, «φόρεσε» τα γιορτινά του και σας προσκαλεί να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, που θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους και θα ψυχαγωγήσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.
 
Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν στα τέσσερα χριστουγεννιάτικα πάρκα στις πλατείες Κοραή, Κανάρη, Καμινίων, Καραϊσκάκη με  χριστουγεννιάτικους παιδότοπους, παγοδρόμιο, παιχνίδια και φουσκωτά, με συμβολικό αντίτιμο.
 
Άγιο Βασίληδες, Ξωτικά, Κλόουν, Ταχυδακτυλουργοί, Ξυλοπόδαροι δημιουργούν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη και πολλές εκπλήξεις περιμένουν  τα παιδιά του Πειραιά για ατέλειωτο παιχνίδι, ενώ οι  παράλληλες εκδηλώσεις στις πλατείες Κοραή και Καμινίων, θα κρατήσουν αμείωτη τη ζωντάνια για διασκέδαση και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.
 
Ο Δήμος Πειραιά, θα συμμετέχει και  φέτος τα Χριστούγεννα σε δράσεις για την ενίσχυση των άπορων συνδημοτών μας, όπως είναι το Χριστουγεννιάτικο Bazaar βιβλίου στο Σ.Ε.Φ της εφημερίδας ”Παραπολιτικά".
 
Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, όπως Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, συναυλίες, γιορτές στα Κέντρα Αγάπης Αλληλεγγύης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς αλλά και εορταστικοί μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε, για τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Πειραιά:
 

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες αισιοδοξίας και ελπίδας. Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η πόλη, η χώρα,  οι πολίτες, οφείλουμε να υλοποιούμε εορταστικές εκδηλώσεις,  οι οποίες  προσφέρουν στιγμές χαράς σε όλους και κυρίως στα παιδιά, που είναι οι "πρωταγωνιστές" των εορτών.Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Πειραιά έχει σχεδιάσει και για τα φετινά Χριστούγεννα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων με ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο κέντρο και στις  γειτονιές της πόλης.Παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, οι άνθρωποι του Δήμου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν., της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του «Καναλιού Ένα»,  κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, δίνοντας τη δυνατότητα  στους δημότες και στους επισκέπτες  του Πειραιά,  να διασκεδάσουν και να ζήσουν όμορφες και ξένοιαστες στιγμές.

Στην προσπάθεια αυτή για μια ακόμα χρονιά είχαμε αρωγό την ΠΑΕ Ολυμπιακός την οποία και θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στον Δήμο Πειραιά. Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές σε όλους».