ΚΑΟΥΝΑΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του, αλλά και να πάρει εκδίκηση για τη βαριά ήττα που υπέστη πέρσι (75-55) θέλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις στο Κάουνας για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Live από το gavros.gr στις 20:00/ΕΡΤ1.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι προέρχονται από τις νίκες κόντρα σε Νταρουσάφακα και Ούνιξ Καζάν, θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το διπλό στην Ζαλγκίριο Αρένα. Αν τα καταφέρουν τότε θα κάνουν το 8-4 στη φετινή διοργάνωση και θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Το ματς κόντρα στη λιθουανική ομάδα, ωστόσο, δεν είναι εύκολο και αυτό το γνωρίζουν άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα στους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν μεγάλη έμφαση στην άμυνά τους.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και του Νίκολα Μιλουτίνοφ κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Κάουνας. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Θρύλου ανέφερε: «Εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα και στις δύο πλευρές του γηπέδου, να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας, να σταματήσουμε εκεί που θέλουν να χτυπήσουν κάθε φορά και στην επίθεση να τρέξουμε, να διαβάσουμε τι μας δίνει η άμυνα κάθε φορά και να παίξουμε έξυπνα».

Στον αγώνα με την Ζαλγκίρις δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος χάνει όλη τη σεζόν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιώργου Πρίντεζη. Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ την Τετάρτη ακολούθησε μέρος της προπόνησης και η συμμετοχή του στο ματς με την λιθουανική ομάδα θα κριθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Γι’ αυτό το λόγο ο Σφαιρόπουλος συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Βασίλη Τολιόπουλο και Πάρη Μαραγκό.