ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Το πιο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από το ματς στα Γιάννενα, εκτός βεβαίως από το βαθμολογικό και ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και τη μεγάλη πλάκα που πάθανε οι σύμμαχοι (οι οποίοι περίμεναν με αγωνία ένα αρνητικό για τον Ολυμπιακό αποτέλεσμα ώστε να υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στα ενδότερα της ομάδας), είναι πως γι’ ακόμη μια φορά σε μια κρίσιμη στιγμή τη φετινή σεζόν, βγήκε προς τα έξω μια εικόνα απόλυτης συσπείρωσης και ετοιμότητας.

Το γεγονός αυτό πιστώνεται τόσο στους παίκτες όσο και βεβαίως στον προπονητή, ο οποίος άκουσε τα εξ αμάξης τις ημέρες που πέρασαν, άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως, από τους δήθεν αντικειμενικούς, που επιχειρούσαν εμφανώς να επιφέρουν αναστάτωση στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια πριν από τη... μάχη της Ηπείρου. Εμείς εδώ πρώτοι επισημάναμε τα κακώς κείμενα των τελευταίων αγώνων, με γνώμονα πάντα τη διάθεσή μας για θετική, αξιόπιστη και εποικοδομητική κριτική έναντι κάθε κρίκου της ερυθρόλευκης αλυσίδας. Αντιθέτως, αφού εξάντλησαν τα ψέματα και τις συκοφαντίες, τα… παπαγαλάκια της εξυγίανσης ξεκίνησαν μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί τεχνηέντως μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μπας και επηρεαστούν παίκτες και προπονητικό επιτελείο για να πάρει και ο «συνεταιρισμός» καμιά ανάσα… Τελικά γι’ ακόμη μια φορά έφαγαν τα μούτρα τους, με τον Ολυμπιακό να περνάει από μια έδρα-κλειδί για το φετινό πρωτάθλημα, σε μια ιδιαιτέρως κομβική συγκυρία. Κι όλα αυτά σ’ ένα πραγματικό χωράφι, το οποίο κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να λανσάρουν για… γήπεδο επαγγελματικών προδιαγραφών. 

Είναι περιττό να πούμε πόσο σημαντικό ήταν το γκολ του Καρντόσο τόσο για τον ίδιο όσο και για την αγωνιστική εξίσωση της ομάδας εν γένει. Πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός όπλου, το οποίο είναι βέβαιο πως θα μπορούσε να έχει καταλυτική επιρροή στην παρουσία της ομάδας κατά τη διάρκεια του φετινού μαραθωνίου.

Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμη θα επιτρέπουν οι αρμόδιοι στον καταδικασμένο για παράνομη δημοσιοποίηση υλικού δικογραφίας, Θωμαΐδη, όχι μόνο να συνεχίζει το ίδιο βιολί, αλλά και να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια για χάρη των αφεντικών του σε βάρος δικαστικών λειτουργών. Πλέον, οι κατά φαντασίαν δικαστές της… εξυγίανσης το έχουν τερματίσει. Δεν περιορίζονται πια μόνο στην προσπάθεια να επηρεάσουν απροσχημάτιστα τη Δικαιοσύνη, αλλά ασκούν ανοικτά μπούλινγκ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να επιτύχουν τις υπόγειες επιδιώξεις τους… Αν δεν παρέμβουν τώρα οι Αρχές, πότε θα το κάνουν; Λεπτομέρειες προσεχώς…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/12/2016)