Με το "διπλό" έφυγε από την Πυλαία ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 104 - 99 του Π.Α.Ο.Κ., στην παράταση, παίρνοντας μία πολύ δύσκολη, αλλά και σημαντική νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλοί σε γενικές γραμμές, αλλά μίλησε η κλάση συγκεκριμένων παικτών, όταν χρειάστηκε. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ, με τον Ιταλό γκαρντ να σταματάει στους 19 πόντους και να μαζεύει και 10 ριμπάουντ, ενώ ήταν εκείνος που με δικό του καλάθι, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Αντέδρασε στο φινάλε, έσωσε την παρτίδα

Εξαιρετικός ο Ιωάννης Παπαπέτρου (16 πόντους, 7 ριμπάουντ), αλλά και σπουδαία αντίδραση του Βασίλη Σπανούλη στο τέλος. Ο αρχηγός ήταν κακός για περίπου 25 λεπτά, αλλά με περίσσιο πάθος και ορισμένες αμυνάρες, και κάποια πολύ μεγάλα σουτ, βοήθησε όταν έπρεπε και φώναξε «παρών. Πολύ καλοί, επίσης, Στρόμπερι (12 πόντους) και Γιανγκ (12 πόντους, 11 ριμπάουντ), έδωσαν πολλά με την ενέργειά τους.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 8-2 στις αρχές του αγώνα, αλλά με τον Γιανγκ να σκοράρει τους πρώτους 6 πόντους και τον Στρόμπερι να ακολουθεί με 10 σερί, ο πρωταθλητής Ελλάδας έβαλε τα πράγματα σε μία... τάξη. Οι ερυθρόλευκοι πήραν ένα καλό προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι και το +8 (14-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πήρε πολλούς πόντους έξω από τα 6.75, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλή άμυνα και κάπως έτσι ήρθε η... καθίζηση. Ο Θρύλος δέχτηκε 28 πόντους σε αυτή την περίοδο και επέτρεψε στους γηπεδούχους, όχι μόνο να επιστρέψουν, αλλά και να προηγηθούν. Ο Χάτσερ έκανε το 43-39 για τον ΠΑΟΚ, λίγα δεύτερα πριν το φινάλε, αλλά ο πολύ καλός Παπαπέτρου, σκόραρε ένα μεγάλο τρίποντο και έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής (43-42).

«Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη»

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν κακή και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου δεν μπορούσε να σταματήσει τους γηπεδούχους. Με τον Σπανούλη να μην είναι καλός εκτελεστικά (σημείωσε το πρώτο του καλάθι με τρίποντο όπου μείωσε σε 56-55), αλλά να δημιουργεί (3 ασίστ σε αυτή την περίοδο), και με τον Λοτζέσκι να βοηθάει αρκετά, ο πρωταθλητής Ελλάδας έβρισκε τρόπους να μένει κοντά στον ΠΑΟΚ και να μη τον αφήνει να ξεφεύγει. Το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 67-67 και όλα θα κρινόντουσαν στο τέλος.

Η εκκίνηση του Ολυμπιακού σε αυτή την περίοδο δεν ήταν καθόλου καλή. Δέχτηκε ένα σερί 6-0 και διαρκώς κυνηγούσε. Μέχρι, όμως, να "ξυπνήσει" ο αρχηγός. Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε ορισμένες φοβερές άμυνες, πήρε αυτοπεποίθηση από αυτές και με τον Χάκετ να τον ακολουθεί, κάνοντας εξαιρετική δουλειά, το ματς άρχισε να γυρίζει. Βέβαια, στην άμυνα ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι κακός σε γενικές γραμμές. Ο αρχηγός έδειξε σε αυτό το διάστημα γιατί θεωρείται ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη. Πήρε τα πάνω του και όποτε δεν σκόραρε, έβγαζε ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ο Χάκετ έβγαζε μεγάλη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και ήταν εκείνος που πήρε την τελευταία επίθεση, με το σκορ στο 87-85. Ο Ιταλός γκαρντ έκανε τη διείσδυση, σκόραρε (87-87) και η κατάληξη του ματς, στην παράταση, ήταν προδιαγεγραμμένη.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, μίλησε η κλάση και η εμπειρία του Θρύλου. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη (έβαλε 9 πόντους μόνο στο διάστημα της παράτασης!) και μεγάλα καλάθια από τους Χάκετ, Παπαπέτρου (αυτοί οι τρεις ήταν οι μόνοι που σκόραραν σε αυτό το πεντάλεπτο!), ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να χάσει. Από τη στιγμή που γλίτωσε στην κανονική διάρκεια, δεν πρόκειται να έχανε. Και δεν έχασε.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας στο φινάλε, ωστόσο αυτή η εμφάνιση θα πρέπει να γίνει μάθημα στους παίκτες και στους προπονητές, έτσι ώστε να βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον και να μη φτάσουμε πάλι σε σημείο να κάνουμε ντέρμπι τα παιχνίδια με αυτές τις ομάδες.

Εκτός από τα... θέματα πάντως, υπήρχαν και καλά νέα. Και τέτοιο είναι η φοβερή εμφάνιση του Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ είναι μεγάλο «στοίχημα» για τον φετινό Ολυμπιακό και η άνοδός του θα ανεβάσει όλη την ομάδα.

Τα δεκάλεπτα:

15-22, 43-42, 67-67, 87-87, 99-103

Π.Α.Ο.Κ.: Τέπιτς 8 (1), Βασιλειάδης 13 (2), Μαργαρίτης 9, Μάρκοβιτς 17 (1), Χάτσερ 15 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 18 (2), Τσόχλας 15 (3), Κώττας 4, Ντούβνιακ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Γιανγκ 12 (11 ριμπ.), Σπανούλης 20 (2), Στρόμπερι 12 (2), Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 4, Χάντερ, Παπαπέτρου 16 (2), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Χάκετ 19 (1 τριπ., 10 ριμπ.), Λοτζέσκι 12.