Το πόσο χαρούμενος ήταν ο Όσκαρ Καρντόσο μετά το γκολ που πέτυχε επί του ΠΑΣ, το οποίο ήταν και το παρθενικό του με τη φανέλα του Θρύλου, ήταν κάτι που φαινόταν ολοφάνερα.

Ακόμη και ο πανηγυρισμός του το μαρτυρούσε, με τον ίδιο να πέφτει στην αγκαλιά του Σάββα Θεοδωρίδη.

Ο Παραγουανός επιθετικός, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του, για το γκολ που σημείωσε, αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία του στον Ολυμπιακό και στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Τακουάρα» δήλωσε στο Radio Montecarlo της Παραγουάης:

Για το πρώτο του γκολ: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δουλεύω καλά και σκληρά και μέσα από όλα αυτά ήρθε το γκολ. Είναι ότι πιο σημαντικό για έναν στράικερ το να σκοράρει, τα γκολ είναι η ουσία της ύπαρξης του φορ».

Για την πορεία του στον Ολυμπιακό και στην Ευρώπη: «Νιώθω ευλογημένος και ευχαριστώ τον Θεό διότι όλες οι ομάδες από τις οποίες πέρασα στην Ευρώπη μου έδειξαν εκτίμηση και αγάπη. Και στις ομάδες αλλά και από πλευράς κόσμου εισέπραξα πολύ αγάπη, εκτίμηση και στήριξη. Στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα, στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ και τώρα στην Ελλάδα. Ήδη έχω αρχίσει να προσαρμόζομαι και νιώθω ιδιαίτερα καλά. Το γκολ αυτό μου ανέβασε πολύ την ψυχολογία και με βοήθησε. Ελπίζω να βοηθήσω και άλλο την ομάδα μου, να συνεχίσω έτσι. Για την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό που έχουμε κερδίσει όλα τα μεγάλα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα και που είμαστε πρωτοπόροι».