To “Hydra’s Trail Event 2017” έρχεται το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017. Η Οργανωτική Επιτροπή του Hydra's Trail Event μας ενημερώνει ότι στην τέταρτη έκδοση των αγώνων της Ύδρας η σημαντική αλλαγή θα είναι η αναβάθμιση των διαδρομών. Συγκεκριμένα θα υπάρξει αύξηση των υψομετρικών και προσθήκη μονοπατιών σε αντικατάσταση τμημάτων από χωματόδρομο. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η δυσκολία αλλά οι διαδρομές θα γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες!

Για το 2017 οι συμμετοχές θα παραμείνουν 1000. Οι εγγραφές θα γίνονται εδώ. Πρώτη ημέρα εγγραφών είναι η Κυριακή 01/01/2017. Ημερομηνία λήξης εγγραφών δεν θα ανακοινωθεί καθώς όπως και πέρυσι το Hydra’s Trail Event ήταν sold out!

Οι αγώνες του διημέρου παραμένουν και φέτος πέντε, μαζί με τον παιδικό. Οι τρεις από αυτούς διεξάγονται το Σάββατο και οι δύο την Κυριακή. Όλοι οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μέχρι και σε τρεις αγώνες έχοντας όμως πληρώσει μόνο μια συμμετοχή.
Στόχος της διοργάνωσης είναι με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις ομορφιές του νησιού και να απολαύσουν ένα αγωνιστικό διήμερο σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Ο σχεδιασμός των διαδρομών έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνονται ορεινά και παραθαλάσσια μονοπάτια αλλά και καλντερίμια μέσα στον ιδιαίτερα γραφικό αστικό ιστό.