Λίγες ώρες πριν το σκληρό μπρα ντε φερ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βουλή, εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός κάνει εξαγγελίες παροχών, την ώρα μάλιστα που τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι, όσο και οι δανειστές μιλούν για επώδυνα μέτρα που θα κληθεί να ψηφίσει η κυβέρνηση και τα οποία θα λειτουργήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού ωστόσο, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, έχουν και ως στόχο να πλήξουν την επόμενη κυβέρνηση που στη ΝΔ είναι πεπεισμένοι ότι θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η τακτική αυτή της κυβέρνησης είναι το λιγότερο, «επικίνδυνη για τις εξελίξεις» όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ χαρακτηριστικά, καθώς η κίνηση Τσίπρα έδειξε ότι ο Πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, παρά τις διαρροές για το αντίθετο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στηρίζουν τις εκτιμήσεις τους ωστόσο περί εκλογών στο  ότι μια ελεγχόμενη ρήξη με τους πιστωτές, μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική από τον κ. Τσίπρα, καθώς θα βρει αφήγημα συσπείρωσης για το εκλογικό σώμα που σήμερα του γυρίζει την πλάτη. Οι ίδιες γαλάζιες πηγές εκφράζουν μεν τη βεβαιότητα για την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ., σημειώνουν ωστόσο ότι η επιδίωξη του κ. Τσίπρα δεν είναι άλλη από το να περιορίσει τη δυναμική νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη και, παράλληλα, να του στερήσει κυβερνητικούς συμμάχους την επόμενη ημέρα.
Πάντως, οι απαντήσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και το ξεκαθάρισμα θα γίνει κατά την «σύγκρουση» των δύο πολιτικών, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με τον δεύτερο να ανοίγει τα χαρτιά του, ακόμη και με το αίτημα των εκλογών.