ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

- Είδα αυτό το γελοίο βίντεο με τις φάσεις που παρουσιάστηκε στην κυριακάτικη κωμωδία του ΣΚΑΪ (με τον σχολιασμό του Γιάννη του Αυλακιώτη, συγγνώμη του... Βασίλη του Παπαθεοδώρου ήθελα να πω), με τις οποίες το… έγκριτο πάνελ ήθελε να αποδείξει ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος, αλλά η διαφορά από τα συνονθυλεύματα των αφεντικών έπρεπε να είναι… μικρότερη. Σωστά. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι, επειδή η… εξυγίανση μάζεψε μόνο τριάρες και όχι εξάρες στο Φάληρο, θα πρέπει να οδηγηθούμε σε… μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ωστόσο, απ’ αυτό το αμερόληπτο βίντεο έλειπαν ορισμένα πράγματα που βεβαίως δεν συνέφεραν την προπαγάνδα. Οπως για παράδειγμα το χέρι του Κουτρουμπή, η εξαίσια διαιτησία του ΑΕΚ-Ηρακλής, το αναδραγαθήματα του Καλογερόπουλου στο Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης, εκείνο το οφσάιντ του Πανιωνίου που προηγήθηκε της περιβόητης φάσης του Ανσαριφάρντ, το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ιντέγε με τον Λεβαδειακό, η αποβολή του Πατίτο στο Καραϊσκάκη στο 3-0 με την ΑΕΚ, που επίσης δεν δόθηκε ποτέ, και πάει λέγοντας… 

- Η διαφορά μεταξύ όσων λένε τώρα τα παντός είδους παπαγαλάκια της «εξυγίανσης» και του πρόσφατου παρελθόντος είναι πως πλέον δεν τους ακούνε ούτε οι θυρωροί το ΣΚΑΪ. Το ποτάμι της οργής όλων αυτών που προσπαθούν διαρκώς να κοροϊδεύουν έχει πια ξεχειλίσει και είναι έτοιμο να συμπαρασύρει τους «ευεργέτες», που αντί να βάλουν κανένα φράγκο να δουν και οι δικοί τους καμιά άσπρη μέρα, επενδύουν σε δημοσιογραφικά συμβόλαια του τάλιρου. 

- Πάντως, για να μην πάει χαμένο το βιντεάκι, ας το στείλουν στα ελληνικά και διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα (που τα βρίζουν κιόλας), μαζί μ’ ένα μπουκάλι κρασί, όπως είχε κάνει η διοίκηση του ΠΑΟ, σε άλλη… ένδοξη περίοδο της ιστορίας της ομάδας. Ετσι, για να τους υπενθυμίσουμε και εμείς το… DA PIPA, που ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι και πιο επίκαιρο και πιο… γλυκό από ποτέ!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/12/2016)