ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

-Είδαμε χθες δύο πτώματα για... λύπηση, σ’ ένα σκηνικό γενικότερης κατακραυγής για τον Γιαννάκη, το οποίο ανέδειξε εκ νέου πλήρως τους λόγους για τους οποίους από Νοέμβριο μήνα κιόλας ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος της εποχής Μαρινάκη. Μία μέρα νωρίτερα, το συνονθύλευμα του κυρ Δημήτρη δοκίμαζε άλλο ένα κάζο, που χάρη στην εμφανή διαιτητική εύνοια δεν έγινε χειρότερο. Για ακόμη μια φορά, η πραγματικότητα πάτησε για τα καλά την προπαγάνδα των παπαγάλων τους. 

-Πάντως η γελοιότητά τους δεν έχει προηγούμενο φέτος. Αυτοί δεν... αποθέωναν τη νέα ΚΕΔ; Τώρα τι έπαθαν πάλι; Η απάντηση βεβαίως είναι απλή. Θέλουν να προσφέρουν άλλοθι στα αφεντικά τους για τα νέα ρεζιλίκια, καθώς άλλη μια δικαιολογία που προέβαλαν πήγε... περίπατο. Βλέπετε, μέχρι και οι τελευταίοι ένθερμοι αποδέκτες της προπαγάνδας έχουν αντιληφθεί για τα καλά πως ακόμη κι αν αναλάβουν τη διαιτησία ο Γιαννάκης, ο Ιβάν και ο κυρ Δημήτρης, τα ίδια χάλια θα έχουν τα ανέκδοτα που επιμένουν να λανσάρουν για ανταγωνιστές του Ολυμπιακού. 

-Πάμε και στα δικά μας, που στο φινάλε είναι και πιο σοβαρά. Μετά την κακή παρένθεση της προηγούμενης Κυριακής κι ένα στείρο πρώτο ημίχρονο (από το οποίο πάντως δεν έλειψαν οι καλές στιγμές), στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους. Η ομάδα έχει και το υλικό, και τη νοοτροπία να ξεπερνά τα άσχημα φεγγάρια της και δουλειά του προπονητή είναι να ενεργοποιεί τα αντίστοιχα ανακλαστικά κάθε φορά που χρειάζεται. Είναι φανερό ότι όλες αυτές τις μέρες επιχείρησε να δώσει νέα ώθηση και κίνητρα σε όσους δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής, ώστε προοδευτικά να ξεμπουκώσουν εκείνοι που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Μπέντο έλαβε τα αγωνιστικά μηνύματα που εξέπεμπε η ίδια η ομάδα και έδωσε -νωρίς- επιπλέον ευκαιρίες μετά τα Χανιά, και συγκεκριμένα σε Καρντόσο (που του δείχνει πόσο τον πιστεύει προκειμένου να βρει τον εαυτό του), Πάρντο που ανεβαίνει συνεχώς και τον Ανδρούτσο, ο οποίος μπαίνει στην εξίσωση των... ενεργών πιτσιρικάδων του ρόστερ μετά τους Ρέτσο και Μανθάτη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/12/2016)