Πέρυσι την άνοιξη η οικογένεια του Ολυμπιακού είχε αποδείξει σε όλο τον κόσμο την ευαισθησία της στο δράμα προσφύγων που έφταναν, και εξακολουθούν να φτάνουν, στη χώρα μας για να γλιτώσουν από τα όσα τραγικά συμβαίνουν στις πατρίδες τους. Εκείνη η καταπληκτική πρωτοβουλία με τα γεύματα και την πολύπλευρη προσφορά που είχε διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα χαιρετίστηκε απ' όλο τον κόσμο. Για τον Ολυμπιακό ωστόσο η ευαισθησία του γύρω από το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε ημερομηνία λήξης. Την ίδια έχει και τώρα ο μεγαλύτερος ελληνικός Σύλλογος και το απέδειξε για μία ακόμη φορά στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Στην Θύρα 34 του «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν, ως προσκεκλημένοι του Θρύλου, κάποιοι πολύ ξεχωριστοί επισκέπτες και, πλέον, ένθερμοι φίλοι της ομάδας. Ο λόγος για 22 πρόσφυγες από την Συρία και την Παλαιστίνη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποδέχθηκε το αίτημα της ΜΚΟ «Solidarity Now» και προμήθευσε με προσκλήσεις τους ταλαιπωρημένους και δοκιμασμένους σωματικά και πνευματικά ανθρώπους. Παράλληλα δόθηκε και μια τσάντα με δώρα σε καθέναν από τους φιλοξενούμενους που κατάφεραν, έστω και για λίγο, να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να απολαύσουν καλό ποδόσφαιρο. Αφού λοιπόν συγκεντρώθηκαν στο Red Store και πήραν τα αναμνηστικά τους δώρα μετέβησαν στην Θύρα 34 και πήραν θέση για να απολαύσουν το ματς. Φόρεσαν τα κασκόλ τους και τους σκούφους τους και έκαναν την δική τους, πολύ ωραία κερκίδα, για χάρη του Ολυμπιακού. Φώναξαν και το όνομα της ομάδας μας δίνοντας υπόσχεση πως από δω και στο εξής ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του Θρύλου.

Ο κ. Δομένικος Μασούλας, υπεύθυνος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέφερε: «Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό φιλοξενήσαμε φίλους πρόσφυγες από τη Συρία και την Παλαιστίνη σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Solidarity Now. Ο πρόεδρός μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης αποδέχθηκε το αίτημα ώστε να δοθούν προσκλήσεις και δώρα σ' αυτούς τους ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να έχουν ένα απόγευμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Μακριά από τις κακουχίες και τους προβληματισμούς στη ζωή τους ώστε να διασκεδάσουν σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον με φίλους από την Ολυμπιακή οικογένεια που τους αγκάλιασαν». 

Ο κ. Αποστόλης Κατζόγιας, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Solidarity Now», δήλωσε: «Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσωπικά τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την αποδοχή του αιτήματός μας. Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις ώστε να δούμε τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και φυσικά τα δώρα. Αναμφίβολα πρόκειται για μια αξιέπαινη ενέργεια. Βοηθάει και τη δική μας προσφορά στους ανθρώπους αυτούς που περιμένουν να φύγουν να πάνε στο εξωτερικό. Ανταποκρίθηκε ο Ολυμπιακός στο αίτημά μας δείχνοντας τις ευαισθησίες του και ευχαριστούμε ξανά γι' αυτό».

Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός αποδεικνύει τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Οι 22 πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ στη ζωή τους και έχουν φτάσει, όπως χιλιάδες άλλοι, στη χώρα μας μέσω θαλάσσης κινδυνεύοντας τις ζωές τους. Αυτή την περίοδο φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Αθήνας ελπίζοντας, κάποια στιγμή, να υπάρξει ένα καλύτερα μέλλον για 'κείνους.