Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ελβετού Φιλέλληνα  Julien Grivel με τίτλο «Σεβαστή» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Πρόκειται για ένα διήγημα που εξιστορεί τις συγκλονιστικές  στιγμές που έζησε ο οδοντίατρος συγγραφέας με τους ασθενείς με τη νόσο «Χάνσεν», στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα». Η παρουσίαση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Λεοντίνης Εμμ. Φουντουλάκη – Παπαρίζου.
 
Ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans – Rudolf Hodel, δήλωσε χαρούμενος και ευτυχισμένος, που βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, για την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Julien Grivel «Σεβαστή». Το πρώτο του βιβλίο ήταν η διδακτορική διατριβή «Ιστορία της νόσου Χάνσεν στην Ελλάδα».
 
Η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη παρουσιάζοντας τον συγγραφέα, μίλησε για τη ζωή και το έργο του, την τριακονταετή ανιδιοτελή  επιστημονική προσφορά του στους Έλληνες ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα, η οποία έχει τιμηθεί από  την Ακαδημία Αθηνών, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Εκτός από γιατρός ο Julien Grivel ήταν ένας καταπληκτικός φίλος των ασθενών. Έμαθε  ελληνικά και άκουγε τις ιστορίες τους. Συνάντησε όπως ο ίδιος αναφέρει μια σιωπηλή, κρυφή, υπόγεια, οδυνηρή Ελλάδα. Αυτήν την Ελλάδα περιγράφει στο βιβλίο του «Σεβαστή», που πρωτοεκδόθηκε στα γαλλικά, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον ίδιο με τη βοήθεια της κας Καίτης Χιωτέλη και εκδόθηκε από τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης».  Περιγράφει τον Γολγοθά μια νεαρής μητέρας που είχε προσβληθεί από τη νόσο Χάνσεν και οδηγείται από το χωριό της στο λεπροκομείο Χίου. Με υπομονή συνθέτει ψηφίδα -ψηφίδα μια ιστορία που επαναλήφθηκε πολλές φορές στον 20ο αιώνα με φόντο μια Ελλάδα οδυνηρή που ο συγγραφέας αγάπησε με πάθος.
 
Ο οδοντίατρος συγγραφέας και φιλέλληνας κ. Julien Grivel  με αφορμή το βιβλίο στάθηκε στην γνωριμία με τους Έλληνες χανσενικούς που του καθόρισαν τη ζωή, μίλησε με αγάπη για μια Ελλάδα που εκπέμπει ένα μοναδικό φως που ταυτίζεται με το αρχαίο πνεύμα, επισήμανε την αξιοπρέπεια των χανσενικών που πάλευαν ενάντια στις προκαταλήψεις και το στίγμα και εξιστόρησε πολλές στιγμές που έζησε μαζί τους.
 
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η κα Μαρίνα Φουντουλάκη από τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης», η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Julien Grivel και στην πολυποίκιλη δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης στην Ελούντα της Κρήτης.
 
Η κα Μπαφούνη εκ μέρους του  Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη απένειμε στον κ. Julien Grivel τιμητική πλακέτα.