Της Γιώτας Φλώρου…

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Πειραιά ώστε να αντιμετωπίσει έγκαιρα ακραία και έντονα καιρικά φαινόμενα όπως τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όπως και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Οδοποιίας-Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Αλέξανδρο Αργουδέλη, ο οποίος μίλησε στο Κανάλι 1, συνεργεία του Δήμου καθώς και άλλες  υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας έχουν επέμβει στα σημεία που αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα ώστε να ελέγξουν τα φρεάτια.

Ενημέρωση για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες έδωσε, μιλώντας στο σταθμό μας, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός: «Πολικές μάζες κατηφορίζουν στην περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια, το πολικό κρύο και τους ισχυρούς βοριάδες που θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και το βράδυ (28/11) περιμένουμε να χιονίσει στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ τα χιόνια θα προχωρήσουν σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Στην Αττική, περιμένουμε χιόνια στα γύρω ορεινά δηλαδή σε Πάρνηθα, Κιθαιρώνα, Πεντέλη, Υμηττό και τα ξημερώματα της Τετάρτης νιφάδες θα πέσουν και στα βόρεια προάστια.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσεις τους 8-9 βαθμούς, στα βόρεια θα είναι -1 με -2 βαθμοί ενώ στην Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε ισχυρό παγετό και θερμοκρασίες -6 με -7 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη, στα δυτικά και βόρεια η κατάσταση θα βελτιώνεται, τα φαινόμενα, όμως, θα συνεχιστούν σε Εύβοια, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πήλιο καθώς θα πέσουν και λίγα χιόνια στα βουνά της Κρήτης. Από την Πέμπτη, ο καιρός βελτιώνεται, οι άνεμοι γυρίζουν δυτικοί και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο».

Ο Δήμος αναμένει έκδοση δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων σχετικά με το ψύχος ώστε να διατεθούν οι κατάλληλοι θερμαινόμενοι χώροι που θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες που θέλουν να προστατευθούν.