Την επιβεβαίωση του – ουσιαστικώς – νέου δόγματος του Στόλου με την ανάδειξη του υποβρυχιακού όπλου, αριθμητικώς και ποιοτικώς, στην αιχμή του δόρατος της εθνικής στρατηγικής, προσπερνώντας τις μεγάλες μονάδες επιφανείας όπως είναι οι φρεγάτες και έχουν μείνει πίσω, αφού δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι κοστοβόρες σε σχέση με τα υποβρύχια, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος μιλώντας εν καταδύσει προς το πλήρωμα του υπερσύγχρονου υποβρυχίου του Στόλου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», μετά το πέρας της ασκήσεως «Περισκόπιο 2016» που παρακολούθησε μέσα στο υποβρύχιο

«Με την ενίσχυση του Στόλου μας με τα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής» και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναβαθμίστηκε και αυξήθηκε η μαχητική ισχύς του Πολεμικού μας Ναυτικού. Μέσα σε λίγους μήνες, με την ενσωμάτωση των P-3, θα υπάρξει η δυνατότητα να έχουμε μία πλήρη εικόνα της περιοχής και το δικό σας έργο θα γίνει πιο εύκολο», τόνισε ο Π.Καμμένος προς το πλήρωμα του υποβρυχίου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», προσθέτοντας: «Η συμβολή σας λοιπόν, στην υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και τη διατήρηση του «status quo» του Αιγαίου είναι καίρια και υψίστης εθνικής σημασίας. Γνωρίζετε ότι όλο το Αιγαίο και η Νοτιοανατολική Μεσόγειος είναι στην εμβέλειά σας και η συνεχής παρουσία σας, συμβάλλει στην ενίσχυση της αμυντικής διπλωματίας μας και ενδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον». 

Ο ίδιος σε άλλο σημείο του σύντομης διάρκειας χαιρετισμού του σημείωσε: «Η αποστολή σας αντικατοπτρίζει και αποσκοπεί στην προβολή και την ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας, για τη διατήρηση και εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας. Στο σημείο αυτό θέλω να σας συγχαρώ ιδιαίτερα για τις επιτυχίες που είχατε το τελευταίο διάστημα, ιδίως τον προηγούμενο μήνα».

Ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ, καθώς και τον Διευθυντή του Γραφείου του Επίτιμο ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Θεολόγη Συμεωνίδη, παρακολούθησε την άσκηση της ιστορικής Διοικήσεως Υποβρυχίων του Στόλου «Περισκόπιο 2016» μέσα από το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», στα ανοικτά του κόλπου Μεγάρων, το οποίο στο πλαίσιο της άσκησης καταδύθηκε και μεταξύ άλλων εκτέλεσε εικονική βολή τορπίλης κατά στόχου.

Λ.Σ.Μ.