Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για τη στήριξη του Δήμου Πειραιά στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Η Δωροέκθεση, φιλοξενείται στο κτίριο έναντι του Κεντρικού Ταχυδρομείου Πειραιά (Φίλωνος & Τσαμαδού)  και    αποτελεί σημαντικό κοινωνικό θεσμό για την πόλη, καθώς τα έσοδα ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.
 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:

«Μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της σημερινής εκδήλωσης είναι το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ,  ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες να έρθουν και να στηρίξουν τη Δωροέκθεση,  που διοργανώνεται για 25η χρονιά στην πόλη μας, προκειμένου να ενισχύσουμε το σημαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.Το έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς είναι γνωστό στην πόλη μας και όχι μόνο.  Ως Δήμος  στεκόμαστε στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και  με την υλοποίηση κοινωνικών πρωτοβουλιών από κοινού, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω απ΄ την πλευρά μου,  τον Όμιλο Ξυνή και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ πλέον,  για τη γενικότερη προσφορά τους στην πόλη,  στην Μητρόπολη Πειραιά καθώς και για τη συνεργασία τους με τον Δήμο, όπως επίσης και τον Αντώνη Γλύκα και τους Βετεράνους του Ολυμπιακού, με τους οποίους μας ενώνουν πολλά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης της  Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σηματοδοτούν την έναρξη των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων. Θα ήθελα να καλέσω για ακόμα μια φορά τους Πειραιώτες να έρθουν στη Δωροέκθεση, έτσι ώστε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας και να τους προσφέρουμε χαμόγελα,  για να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Σας ευχαριστώ πολύ».
 
Ωράριο Δωροέκθεσης:
Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο: 10:00-15:00 & 17:00-20:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-14:00 &17:00-20:00