Με τη συμμετοχή αθλητών, μαθητών από σχολεία της πόλης, παιδιών από Ιδρύματα του Πειραιά, από Ακαδημίες ποδοσφαίρου και από εθελοντικές οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας σκυταλοδρομίας «Run4Fun», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου  που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Φυσιολατρικός Κοινωνικός  Σύλλογος «Φοίβος» σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στα Καμίνια. 

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην αθλητική δράση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και είχε σημείο εκκίνησης το στρατόπεδο Παπαδογιωργή με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία Καμινίων «Ν. Λεγάκης», επί της κεντρικής οδού Αγίου Ελευθερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του αγώνα σκυταλοδρομίας, βραβεύθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο Ντε Τζανέιρο κ. Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Τάσος Πούλος, δήλωσε: «Η αθλητική δράση που διοργάνωσε ο Μ.Φ.Κ. Σύλλογος «Φοίβος» σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Ο.Π.Α.Ν. στα Καμίνια, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήταν μια επιτυχημένη αθλητική δραστηριότητα, στην οποία συμμετείχαν φορείς, μαθητές της πόλης, δημότες με τα παιδιά τους και διακεκριμένοι αθλητές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας να υλοποιούμε δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του στην δράση αυτή, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του  Μ.Φ.Κ. Συλλόγου «Φοίβος» για την άψογη συνεργασία, τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπυρίδων Λάσκο, όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του αγώνα και να  συγχαρώ γι΄ ακόμα μια φορά τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, για την προσφορά του. Εύχομαι και άλλοι φορείς της πόλης μας να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο».

Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Φυσιολατρικού Κοινωνικού Συλλόγου «Φοίβος» Δήμητρα Γκλεζάκου, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να «περπατήσουμε» έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας. Μέσα από τον αθλητισμό πρέπει να μάθουμε να προσπαθούμε, να βάζουμε στόχους, να βελτιωνόμαστε αλλά και να διασκεδάζουμε. Στο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να διοργανωθεί η δράση αυτή, κάναμε ένα υπέροχο ταξίδι. Οι εμπειρίες και η συγκίνηση που εισπράξαμε από τον κόσμο ήταν μεγαλειώδης. Δεν ήταν μια απλή,  τυπική δράση, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο, οι συνδιοργανωτές και οι φίλοι του Φοίβου έφεραν εις πέρας. Νιώσαμε συναισθήματα πολλά και πλούσια γιατί ο κόσμος αγκάλιασε τη δράση, το όραμα και το στόχο που θέσαμε. Μας είπαν την άποψή τους οι άνθρωποι που ζουν στα Καμίνια, οι επιχειρήσεις, τα σχολεία, τα σωματεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας και έδειξαν ότι έχουν διάθεση για συνεργασία καθώς και να προσφέρουν εθελοντικά σε κάθε τι που αναδεικνύει πολιτισμό και ποιότητα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από κορυφαίους αθλητές, όπου κοιτάζοντας και ακούγοντας τους να μιλάνε  με την απλότητα που τους διακρίνει, αισθανθήκαμε συγκίνηση και υπερηφάνεια. Η χαρά και η συγκίνηση που το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοίβου κι εγώ νιώσαμε,  κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Ολυμπιονίκη Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο Σπύρο Γιαννιώτη ήταν μεγάλη,  καθώς εκτός όλων των άλλων, δίδαξε σε όλο τον κόσμο τι θα πει ήθος και τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του, την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, τον Ο.Π.Α.Ν.,  τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Πειραιά, τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπυρίδων Λάσκο, τον ΟΑΣΑ για την τροποποίηση των δρομολογίων, το Κανάλι Ένα, το Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς και τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ατρόμητος για τη συνεργασία που είχαν με την Τροχαία καθώς και τις εταιρείες χορηγούς για την υπερπολύτιμη προσφορά τους».

Στον  αγώνα σκυταλοδρομίας, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης,  Στέλιος Γαϊτανάρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Βοϊδονικόλας.