Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των θεσμών το σχέδιο συμφωνίας και σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου οικονομικών, υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, στα οποία συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις.
 
Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στα εργασιακά θέματα, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού και κάποια της παιδείας. Για το δημοσιονομικό κενό, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017 (που δεν συνιστά πρόβλημα για τον νέο προϋπολογισμό που κατατίθεται αύριο στη Βουλή), ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη (οπότε ολοκληρώνεται η δεύτερη αποστολή των επικεφαλής των κλιμακίων) να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να υπάρξει συμφωνία εξ αποστάσεως.

Κύριο θέμα στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

 Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι ομαδικές απολύσεις αναδεικνύονται ως ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι το ΔΝΤ επιμένει στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ η ελληνική πλευρά αρνείται κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
 Το Υπουργείο Εργασίας προτείνει να υπάρχει προέγκριση των ομαδικών απολύσεων, θέμα για το οποίο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που πρόκειται να εκδοθεί για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, αν και οι δανειστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιέζουν και υποστηρίζουν ότι το ζήτημα της διοικητικής έγκρισης πρέπει να συζητηθεί, ανεξαρτήτως της απόφασης.
 Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα για το ύψος του, αλλά για τον τρόπο καθορισμού του. Η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ οι θεσμοί, όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους στο σημείο αυτό.
Μετά από την κ. Αχτσιόγλου, στο τραπέζι με τους δανειστές θα καθίσει το οικονομικό επιτελείο, για τα δημοσιονομικά, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού τη Δευτέρα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε μεγάλο βαθμό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πείσει τους Θεσμούς ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Θα ακολουθήσει το ραντεβού για την Παιδεία, με τον Κώστα Γαβρόγλου. Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να αποσυρθεί ο νόμος Φίλης, εκφράζοντας ενστάσεις στο ζήτημα των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία.