ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Επειδή τα όσα βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του ποδοσφαίρου εξαιτίας της προπαγάνδας των «εξυγιαντών» και των παπαγάλων τους τα έχουμε σχολιάσει επανειλημμένως, νομίζω ότι το σημαντικότερο γεγονός της χθεσινής ημέρας ήταν αναμφισβήτητα οι δηλώσεις-βόμβα του Αλέξη Κούγια για τις πρωτοφανείς μαφιόζικες πρακτικές που έκαναν την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό ως αναπόσπαστο κομμάτι της… επιχειρούμενης εξυγίανσης.

Τι είπε με λίγα λόγια ο γνωστός δικηγόρος, που για να μην ξεχνιόμαστε στο παρελθόν έχει… κατακεραυνώσει ποικιλοτρόπως τον Ολυμπιακό; Οτι τα αφεντικά του αντιολυμπιακού συνεταιρισμού, βλέποντας πως έχασαν το παιχνίδι τόσο εντός αγωνιστικού χώρου (με τις πλάκες που έπαθαν στο Καραϊσκάκη και όχι μόνο) όσο και εκτός με την αποτυχία τους να ελέγξουν την ΕΠΟ, παρά τα μπραβιλίκια και τα μαφιόζικα κόλπα που επιστράτευσαν, αποφάσισαν να πάρουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα…. Βλέπετε, στο μεταξύ είχε μπει στο παιχνίδι η FIFA, που όπως και να το κάνουμε, περιέπλεξε τα πράγματα σχετικά με τις υπόγειες επιδιώξεις των συμμάχων, καθώς η παρέμβασή της αποτέλεσε τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τα βρόμικα σχέδιά τους. Τι άλλο είπε; Υπενθύμισε τον υπόγειο ρόλο του Πατέρα, αλλά και την ασχετοσύνη του Αλαφούζου από μπάλα, για τον οποίο είπε πως η συνεργάτιδά του, Μπαλωμένου, γνωρίζει περισσότερα για το ποδόσφαιρο. Αναμένουμε, λοιπόν, την αντίδραση των αρμόδιων ποδοσφαιρικών οργάνων, του υφυπουργείου Αθλητισμού και της Δικαιοσύνης για τα όσα είπε ο Κούγιας. Εξάλλου, μπορούμε ακόμη να συνεχίσουμε να αισιοδοξούμε άπαντες σ’ αυτήν τη χώρα, ότι η επιλεκτική ευαισθησία δεν έχει κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στο εγχώριο θεσμικό περιβάλλον.

Κατά τ’ άλλα, έχουμε πει ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από μια τυχόν παρατεταμένη διακοπή του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση επικράτηση της προπαγάνδας εκείνων που επιθυμούν μονίμως και διακαώς να τινάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αέρα για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των ψεμάτων τους. Πρόκειται για την εκπομπή του μηνύματος προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι μπαχαλάκηδες μπορούν ακόμη να επικρατούν έναντι της κοινής λογικής και των χιλιάδων ανθρώπων που ζουν από το ποδόσφαιρο…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/11/2016)