Εκδήλωση για την κοινωνική πολιτική διοργανώνει  στις 22 Νοεμβρίου ο τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας. Η εκδήλωση, με τίτλο «Για μια δίκαιη Κοινωνική Πολιτική», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε αίθουσα του ΕΒΕΑ και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς στόχος είναι να ενισχυθεί η σχέση του κόμματος με την κοινωνία μέσα από τον καθημερινό διάλογο με τον πολίτη. Εξάλλου, για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά πραγματικό στοίχημα να κερδίσει το πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, στο οποίο η Κυβέρνηση φαίνεται να χάνει έδαφος λόγω και των σκληρών μέτρων. 

Η συζήτηση θα είναι μοιρασμένη σε τρεις θεματικές ενότητες και θα περιλαμβάνει ομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που είναι γνώστες  των θεμάτων της κοινωνικής πολιτικής. 

Η πρώτη ενότητα θα έχει ως θέμα τις «Αποτελεσματικές πολιτικές ενσωμάτωσης – καλές πρακτικές Αντιμετώπισης Κοινωνικού Αποκλεισμού». Συντονιστής θα είναι Γεώργιος Σταμάτης (Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων κ’ Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΝΔ) και ομιλητές οι :  Χρήστος Αλεφάντης (Διευθυντής περιοδικού Δρόμου “Σχεδία”), Κυριακή Ιωάννου (πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση ΑΜεΑ «το Πέταγμα»), Γεωργία – Ραφάν Βαμβουνάκη (Πρόεδρος Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Myrtillo), Χρήστος Οικονόμου (Διοικητικός Διευθυντής Σικιαριδείου Ιδρύματος).

Η δεύτερη ενότητα θα εστιάζει στην «Αποκεντρωμένη Κοινωνική Πολιτική – Για μια νέα Αρχιτεκτονική του συστήματος Κοινωνικής Πρόνοιας». Την κουβέντα θα συντονίζει ο Γραμματέας Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ Τάσος Παπανικολάου, ενώ το λόγο θα λάβουν οι : Γεώργιος Πατούλης (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου), Γεώργιος Καμίνης (Δήμαρχος Αθηναίων), Δημήτρης Κιούσης (Δήμαρχος Κορωπίου), Βασίλης Οικονόμου (Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτής ΝΔ), Βασίλης Κεγκέρογλου (Βουλευτής, Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και Γιώργος Αμυράς (Βουλευτής Ποτάμι).

Η τρίτη και τελευταία ενότητα θα «ακουμπήσει» το ευαίσθητο θέμα του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος». Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο πρ. Διοικητής ΟΓΑ, Καθηγητής Οικονομικών Ξενοφών Βεργίνης, ενώ στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται οι: Νίκος Παναγιωτόπουλος  (Συντονιστής ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής ΝΔ), Δημήτρης Απίστουλας (Εμπειρογνώμονας Κοινωνικής Πολιτικής), Δημήτρης Κάρναβος (Δήμαρχος Καλλιθέας)