Toυ Χρήστου Παπαδόπουλου…

Εκδήλωση με τίτλο ‘’Κύματα Προσφυγιάς’’ παρουσιάζει η Ομάδα έκφρασης και πολιτισμού «Κινούμενη Άμμος» το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο πολιτιστικό Κέντρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια.

Θα ακολουθήσει συναυλία με έντεχνο τραγούδι από την ομάδα του ΚΕΘΕΑ «Νόστος-Εξάντας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και φάρμακα για τους άπορους συμπολίτες μας.

«Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το προσφυγικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Μόλις είδα στο λιμάνι όλους αυτούς τους ανθρώπους να κατεβαίνουν από τα πλοία όντας σε άθλια κατάσταση και με βλέμμα χαμένο και φοβισμένο, με παρέπεμψαν αμέσως στις αφηγήσεις των συγγενών μου και των γνωστών μου που μου περιέγραφαν την κατάσταση των μικρασιατών προσφύγων που έρχονταν στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όπως κι εκείνους έτσι και τους πιο σύγχρονους οι Έλληνες κάτοικοι τους εχθρεύονται και δεν τους θέλουν στη χώρα φοβούμενοι μήπως αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας. Έχει δημιουργηθεί δηλαδή ένα κλίμα νεορατσιμού όπου πλέον στο επίκεντρο δεν βρίσκεται το διαφορετικό χρώμα αλλά ο διαφορετικός πολιτισμός. Με την παράσταση αυτή, λοιπόν, θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τα μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι και πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς η ανθρώπινη αντιμετώπισή τους από εμάς» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 η διοργανώτρια της εκδήλωσης και μέλος της Ομάδας, Δήμητρα Δίνη.