Με το ΠΑΣΟΚ να τείνει χείρα φιλίας στον Νίκο Παππά και να υπερψηφίζει όλες τις τροπολογίες του Υπουργού Επικρατείας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία στην ολομέλεια με τις τροπολογίες να υπερψηφίζονται κατά πλειοψηφία. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παππάς δεν άλλαξε τη λέξη αναστολή του άρθρου 2Α με τη λέξη κατάργηση και παρά το ότι ακόμα και ένα λεπτό πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ο Ανδρέας Λοβέρδος επέμεινε να  ζητά τη λέξη κατάργηση για λόγους πολιτικού συμβολισμού τελικά το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την τροπολογία με την κυβέρνηση να φαίνεται πως βρίσκει έναν δυνατό σύμμαχο ενόψει της Διάσκεψης των Προέδρων τη Δευτέρα. 
Το σκηνικό πάντως παρέπεμψε  σουρρεαλισμό με τον Ανδρέα Λοβέρδο να λέει ότι η θετική ψήφος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην προηγούμενη Διάσκεψη δεν ισχύει καθώς έχουν προκύψει νέα δεδομένα και ζήτησε από τον Νίκο Βούτση διαβούλευση από μηδενική βάση. 
Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε και τις τρεις τροπολογίες επιμένοντας στη σκληρή στάση απέναντι στον κ. Παππά και στη θέση πως βάση συζήτησης είναι η κατάργηση του νόμου Παππά και όχι η αναστολή.
Αναλυτικά, επί της τροπολογίας η οποία αναστέλλει το άρθρο 2Α του νόμου Παππά δηλαδή την αρμοδιότητα διεξαγωγής του διαγωνισμού από τη γ.γ Ενημέρωσης τα κόμματα ψήφισαν ως εξής :

ΣΥΡΙΖΑ «ΝΑΙ»

ΝΔ «ΟΧΙ»

Χ.Α «ΟΧΙ»

Δημ. Συμπαράταξη «ΝΑΙ»

ΚΚΕ ΠΑΡΩΝ

Ποτάμι «ΟΧΙ»

ΑΝΕΛ «ΝΑΙ»

Ενωση Κεντρώων «ΠΑΡΩΝ»

Επί των τροπολογιών που ορίζουν ότι θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και στον καθορισμό του αριθμού των αδειών και στην τιμή εκκίνησης κάθε άδειας τα κόμματα ψήφισαν:

ΣΥΡΙΖΑ «ΝΑΙ

ΝΔ «ΟΧΙ»

ΧΑ «ΟΧΙ»

Δημ Συμπαράταξη «ΝΑΙ»

ΚΚΕ «ΠΑΡΩΝ»

Ποτάμι «ΝΑΙ»

ΑΝΕΛ  «ΝΑΙ»

Ενωση Κεντρώων «ΟΧΙ»