Όσο πλησιάζουμε προς την 22η Νοεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, οι τέσσερις υποψήφιοι για το χρίσμα του αρχηγού ανεβάζουν ολοένα και περισσότερες στροφές και όλοι τους κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς πρέπει να τηρήσουν με απόλυτη ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα της περιοδείας τους, προκειμένου να "γράψουν" όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν ανά την Ελλάδα.

Ό,τι έχει να κάνει σχέση με το νεοδημοκρατικό στοιχείο του Πειραιά, μέχρι στιγμής οι μοναδικοί που έχουν επισκεφτεί την πόλη είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης (για τον δεύτερο μπορείται να διαβάσετε το σχετικό θέμα εδώ: Το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μικρολίμανο (ΦΩΤΟ) ).

Ο Άδωνις κατέβηκε βόλτα στον Πειραιά την Κυριακή, 25/10, και πέρασε σχεδόν απ' όλα τα πολυσύχναστα μέρη του κέντρου της πόλης.

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί παρακολουθώντας τη λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου και στη συνέχεια διέσχισε την πλατεία Κοραή, την Καραϊσκου, το Πασαλιμάνι όπου μίλησε σε συγκεντρωμένους ψηφοφόρους της παράταξης στο ουζερί "Belle Amie" και κατέληξε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Μικρολίμανο, απολαμβάνοντας γεύμα με "μεγάλα κεφάλια" της Ν.Δ. στην περιοχή.

Συνοδευόμενος μετά της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε τις ευχές από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ (σε πρόγευμα με το πέρας της λειτουργίας στον Άγιο Κωνσταντίνο), ενώ τον ρόλο "ξεναγού" για τον βουλευτή της Β' Αθήνας, ανέλαβε ο πρώην βουλευτής της Α' Πειραιώς και Νήσων και πρώην Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Οι δύο πρώην Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, φαίνεται να έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό σύνδεσμο φιλίας, δεδομένου των αμέτρητων ωρών συζητήσεων και διαβουλεύσεων που πέρασαν οι δύο του κατά την περίοδο της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου το 2014. Ο Μακεδόνας πολιτικός κρατούσε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας και ο Μεσσήνιος το αντίστοιχο του Παιδείας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο ένας τιμούσε με την παρουσία του τον άλλον σε εκδηλώσεις και ομιλίες.

Το Μεγάλο Λιμάνι, πέρα από τη νευραλγική του γεωγραφική θέση, διαθέτει μια ιδιαιτερότητα ως εκλογική περιφέρεια. Ειδικά τον τελευταίο καιρό η κεντροδεξιά παράταξη παρουσιάζεται "τραυματισμένη" στον Πειραιά, καθώς έχει χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Δυναμική η οποία είχε βάλει την πόλη στα "κάστρα" της Νέας Δημοκρατίας.

Αφουγκράζοντας όμως τον κόσμο στους δρόμους και στα μαγαζιά, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως οι ψηφοφόροι του κόμματος έχουν έκδηλη τη δυσαρέσκειά τους, λόγω της "φαγομάρας" που επικρατεί ανάμεσα στα υψηλά στελέχη, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες συμφορές, με τη Ν.Δ. να έχει φτάσει στο σημείο να μετρά πλέον μόνο μια έδρα στον Πειραιά...

Γενικά, οι εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου έχει φέρει τριγμούς στα σπλάχνα της παράταξης, αφού οι αποχρώσεις του γαλάζιου στην "παλέτα" της Ν.Δ. ποικίλουν. Συγκεκριμένα για τον Πειραιά, το νεοδημοκρατικό στοιχείο παρουσιάζεται "τριχοτομημένο", δεδομένου ότι οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι εμφανίζονται συγχυσμένοι από τη διαίρεση, σε ό,τι αφορά τη συγκροτημένη στήριξη σε κάποιον υποψήφιο.

Ένα από τα πολλά στοιχεία που έχουν φέρει αυτήν την κατάσταση στον Πειραιά είναι και η διαφορετική γραμμή που επέλεξε να ακολουθήσει ο μοναδικός εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. στην Α' Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μια επιλογή η οποία έφερε την ψυχρότητα στις σχέσεις του με τον επί σειρά ετών φίλο του, αλλά και κουμπάρο του, Ανδρέα Παπαμιμίκο, εξ αιτίας της ανοιχτής στήριξης του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα (διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ: Παπαμιμίκος-Κατσαφάδος: Η κουμπαριά που χάλασε για τις εκλογές της ΝΔ).