Η ΝΔ κρατά το κλειδί των εξελίξεων καθώς χωρίς την συναίνεσή της στην σύνθεση του ΕΣΡ δεν συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των 4/5 που απαιτείται. Υπενθμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτσης έχει συγκαλέσει εκ νέου  το μεσημέρι νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, στην οποία ωστόσο δεν δείχνουν διαταθειμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν.
1. Να κατατεθεί στην Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία θα επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο  ΕΣΡ, τόσο για την έκδοση προσωρινών τηλεοπτικών αδειών , όσο και για τον διαγωνισμό μόνιμης αδειοδότησης των καναλιών.

2. Να αποσύρει η κυβέρνηση την πρότασή της για τον διορισμό του Βύρωνα Πολύδωρα στο αξίωμα του προέδρου της Ν.Δ. και να συζητηθούν από μηδενική βάση, άλλες υποψηφιότητες για την σύνθεση του συμβουλίου, που θα είναι αποδεκτές και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

3. Να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση πόσες τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προτείνει πλέον, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού προέβλεπε μόνο τέσσερις άδειες.
Πάντως η Ν.Δ. απαιτεί ήδη από χθες, όχι μόνο την κατάργηση του άρθρου  2Α του νόμου 4339 που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, (την κατάργησή του έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση) αλλά και το άρθρο 2 του ίδιου νόμου, με το οποίο ο αριθμός των πανελλαδικών αδειών καθοριζόταν στις τέσσερις.

M΄αυτές τιε θέσεις θα προσέλθει ο  πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνάντηση, με τον Προκόπη Παυλόπουλο. 
Τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης

Στην παρούσα φάση ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς θα φέρει στη Βουλή ρύθμιση με την οποία θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, τις οποίες - λόγω αδυναμίας συγκρότησής του - είχε μεταφέρει στον ίδιο και στη ΓΓΕΕ με τον 4339/15. Επί του παρόντος πηγές του υπουργείου αφήνουν ευθέως να εννοηθεί ότι θα καταργηθεί μόνο του άρθρο 2 του εν λόγω νόμου.
Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την «επαναφορά στο ΕΣΡ του συνόλου των αρμοδιοτήτων», μόλις όμως γίνει γνωστή και καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.