«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής. 

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
-    Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης: 
-    στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
-    εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
-    στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
-    και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.»

Η χθεσινοβραδινή δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, σε μία πρώτη ανάγνωση αποτελεί μία άνευ προηγουμένου επίθεση στη δικαστική εξουσία η οποία άλλωστε προκάλεσε και τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Σε μία δεύτερη ανάγνωση όμως η επιχειρηματολογία που προβάλλεται από την κυβέρνηση από χθες το βράδυ ταιριάζει απόλυτα σε ένα αφήγημα για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Το σενάριο της «ηρωικής εξόδου» παραμένει στα συρτάρια του πρωθυπουργού και η ρητορική της κυβέρνησης υποστηρίζει σε απόλυτο βαθμό ένα τέτοιο σενάριο.

Μία κυβέρνηση που προσπάθησε να κάνει κάτι –το 2015 ήταν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και η προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το 2016 πήρε –δυνητικά- από πλούσιους ένα μεγάλο ποσό και είχε εξαγγείλει ότι θα τα διαθέσει στον λαό. Στο αμέσως επόμενο στάδιο, ένα εξωγενής παράγοντας –το 2015 ήταν οι Ευρωπαίοι, το 2016 είναι η Δικαιοσύνη- στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης. 

Πέρα από τα κοινά εξωτερικά γνωρίσματα που υπάρχουν, ένα ακόμα στοιχείο που «δείχνει» προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών. Η φρασεολογία της κυβερνητικής εκπροσώπου είχε επίκληση στο συναίσθημα με αναφορές σε δύο ευαίσθητα θέματα, αφενός τα παιδιά –τα οποία δεν ανέφερε τυχαία πρώτα- και αφετέρου τον τομέα της Ύγείας.

Το σενάριο της «ηρωικής εξόδου» αποτελεί παραδοσιακά ένα όπλο αιφνιδιασμού για την κυβέρνηση κάτι όμως που δεν ισχύει στην παρούσα κατάσταση αφού η Νέα Δημοκρατία, όπως έχουμε αναφέρει από το parapolitika.gr, είναι πλήρως προετοιμασμένη.