Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Νοεμβρίου για να συζητήσουν την προσφυγική κρίση και με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Η τελευταία αυτή λεπτομέρεια για την οικονομία τροφοδοτεί τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την ελληνική κυβέρνηση έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για δραστική παρέμβαση στο θέμα του χρέους, στον αμερικανικό παράγοντα, συνδέοντας το με την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα η οποία ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα. Το ζήτημα του χρέους όπως έχουμε αναφέρει ξανά από το parapolitika.gr, παρόλο που έχει ιεραρχηθεί ως εξαιρετικά σημαντικό από την κυβέρνηση και βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, πλέον δεν εξελίσσεται όπως θα επιθυμούσαν στο Μαξίμου και πλέον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μετατεθεί χρονικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς βέβαια τις πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου η οποία βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδυναμώσει τη σημασία του ταξιδιού, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι προηγείται εκείνου του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερμανία, βάσει της προγραμματισμένης αποχαιρετιστήριας περιοδείας του.