Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν στο γραφείο του κ. Δαβάκη, τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS MASON DDG87» Christopher Cilbertson, τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν καθώς και την βοηθό ναυτικού ακολούθου της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κα Alexi Cuca, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί στο δημαρχείο, ο Κυβερνήτης του μεγάλου Αμερικανικού Αντιτορπιλικού «MASON», το οποίο πριν από μερικές ημέρες στην Υεμένη που βρισκόταν προσπάθησαν τρομοκράτες να το χτυπήσουν με πυραύλους  τους οποίους  και απέκρουσε. Είναι ένα σύγχρονο Αντιτορπιλικό το οποίο κάνει το γύρω του κόσμου και κάνει επισκέψεις σε διάφορα  κράτη. Μεταξύ αυτών επέλεξαν και την πόλη του Πειραιά και έτσι ήρθαν στο Δημαρχείο. Μαζί του ήταν και η βοηθός ναυτικού ακολούθου της Πρεσβείας που τον συνόδευε και ένα επιτελείο ανθρώπων από το πλοίο του.

Τους αναπτύξαμε τις εργασίες και τα ενδιαφέροντα του Δήμου Πειραιά. Τους προτείναμε αν θέλουν να τους ξεναγήσουμε στην πόλη. Ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος, ευχαριστήθηκαν και έφυγαν με χαρά και εντυπωσιασμένοι».

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου μια μικρογραφία της αρχαίας   τριήρους και το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού». Από την πλευρά του ο κ. Cilbertson προσέφερε στον κ. Δαβάκη  μια φωτογραφία του πλοίου με κορνίζα.