Ένας εκπληκτικός Γκριν χάρισε στο τέλος του αγώνα την εκτός έδρας νίκη με 95-94 επί της Δόξας Λευκάδας. Τρομερό παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να χάνει προβάδισμα 16 πόντων, αλλά να κερδίζει στο τέλος με τα δύο τρίποντα του Αμερικανού.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους και 11 ασίστ, ενώ κομβική ήταν η συνεισφορά του Λοτζέσκι με 16 πόντους και 4/7 τρίποντα. Επόμενος αντίπαλος του Θρύλου η Αρμάνι Μιλάνο την Τρίτη στο ΣΕΦ, με το μοναδικό που μένει από αυτήν την αναμέτρηση στην Λευκάδα να είναι μόνο το ροζ φύλλο αγώνα. Η εμφάνιση οφείλει να προβληματίσει άπαντες αφού δεν δικαιολογείται η χαλαρότητα της ομάδας όταν έκλεισε την τρίτη περίοδο, ούσα μπροστά στο σκορ με 81-65.

ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ο Ολυμπιακός πέρασε στο παρκέ νομίζοντας ότι θα κερδίσει χωρίς να παίξει. Και αυτό το πλήρωσε καθώς οι γηπεδούχοι βασιζόμενοι στον ενθουσιασμό τους και τους Αμερικανούς τους φάνηκαν σκληρό καρύδι. Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο στην άμυνα δεν είχαν το μυαλό τους και παρά τους πόντους του Σπανούλη (εφτά στην πρώτη περίοδο), δεχόντουσαν σωρεία πόντων από τον Σκοτ. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 26-26 με την Δόξα να κερδίζει ξεκάθαρα τις εντυπώσεις της αναμέτρησης.

Από κει και έπειτα ο Σπανούλης ανέλαβε και πάλι δουλειά στην επίθεση. Σκόραρε 11 πόντους, ο Γκριν έδωσε λύσεις στο πλευρό του και ο Ολυμπιακός αναθάρρησε παρότι αμυντικά δεν… βλεπόταν. Ο Ουέλς με τον Σκοτ ήταν θετικοί για τους γηπεδούχους με τον Τσαλδάρη για πρώτη φορά να τους δίνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (40-36). Ο Αγραβάνη στην επάνοδό του στα ματς πρόσφερε σκληράδα και σκορ και κάπου εκεί γύρισε η αναμέτρηση. Το ματς πήγε στο 43-43 από τον Σπανούλη και από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 9-2 επιμέρους σκορ με πέντε πόντους από τον Λοτζέσκι για να κλείσει το ημίχρονο όντας μπροστά με εφτά πόντου (45-52).

ΤΑ… ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΓΚΡΙΝ

Η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη απλά κοιτώντας το βάθος των δύο πάγκων. Η φθορά των φάουλ του συγκροτήματος του Χάρη Μαρκόπουλου δεν έδωσε το δικαίωμα για περαιτέρω ελπίδες. Ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ από όλους τους παίκτες του και σιγά σιγά ανέβασε ρυθμούς για να απλοποιήσει την κατάσταση. Κάτι που φαινόταν με το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου, αφού ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τους Λοτζέσκι και Γιανγκ έφτασε να προηγείται με 65-81.

Ε και; Τίποτα δεν είχε τελειώσει, οι γηπεδούχοι είχαν έναν εκπληκτικό Ουέλς που «σμπαράλιαζε» την υποτιθέμενη για άμυνα των «ερυθρόλευκων» και η διαφορά ροκανίστηκε.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα με τον υπερταλαντούχο φόργουορντ προηγήθηκαν με 89-87, με τον Λοτζέσκι να ισοφαρίζει έπειτα επιθετικό του ριμπάουντ. Στο 24-8 επιμέρους σκορ των Λευκαδιτών, ο Ουέλς συνέχισε το βιολί του, εξέθεσε δις τον Παπανικολάου και έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του με 94-89 με 1:24 να απομένει για το τέλος.
Δύο επιθέσεις για τον Ολυμπιακό, ο Γκριν και στις δύο σκόραρε από τα 6,75μ και οι «ερυθρόλευκοι» γλύτωσαν από ένα τεράστιο κάζο που θα διέγραφε μία και καλή τη νίκη με 88-63 επί του Παναθηναϊκού μία αγωνιστική πριν.

Δεκάλεπτα: 26-26, 45-52, 65-81, 94-95

Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Ψαθάς, Σκοτ 15, Δεμερτζής 3 (1), Γεωργάκης, Ταπούτος 10, Ντόμπλας 16 (1), Ρόμπινσον 8, Τσαλδάρης 15 (4), Γουέλς 27 (4).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (3), Μπιρτς 8 (4ριμπ), Γιανγκ 8, Παπαπέτρου, Σπανούλης 19 (11ασ, 1τριπ), Αγραβάνης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 5 (4ριμπ), Μάντζαρης 10 (2), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 16 (4).