Σήμερα,ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente παίζουν ζωντανά στο «Κρεμλίνο» στον Πειραιά.

Έχοντας παρακολουθήσει την ανορθόδοξη πορεία τους εδώ και δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη, χαίρομαι που οι Πειραιώτες θα δουν το εξωτικό -γι' αυτούς- φρούτο μπροστά στα μάτια τους.   Να γιατί μ' αρέσουν:   1) Γιατί ο Διογένης Δασκάλου και το συγκρότημά του είναι ένα χαρούμενο, ενθουσιώδες τσίρκο με λόγο, κίνηση, εικόνα και μουσική. Στη Θεσσαλονίκη είναι θρύλοι, μιας και οι Monie & Monie Conniente ακομπανιάρουν τον αρχηγό τους, που στη σκηνή κάνει το πιο τρελό, πολιτικοκοινωνικό stand up comedy της πόλης. Καθώς ο Δασκάλου παρλάρει και πολιτικολογεί ή κοινωνιολογίζει ασύστολα περί του σήμερα, ανάμεσα σε ένα τρελό playlist που η μπάντα εκτελεί live: από την «Ντιλάιλα» του Τομ Τζόουνς και το «Mack the Knife» του Κουρτ Βάιλ, στο «6 8 6 8 3 5 7 το τηλέφωνο πες γιατί δεν χτυπά» και το «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά» του Βοσκόπουλου.      

2) Είτε μιλούν για τον ΠΑΟΚ και το μπουγατσάν, είτε για το κλισέ «Θεσσαλονίκη - ερωτική πόλη» αλλά και τα τατού του Μπουτάρη, το κάνουν χρησιμοποιώντας ντοπιολαλιές με βαριά λ, παχιά μπ, γκ και ντ. Και το κάνουν τέλεια. (Όπως επίσης και στα άλλα νουμεράκια, για τα αγγλικά του Τσίπρα, για τον Γιάνη με ένα νι και για το έντεχνο ελληνικό τραγούδι.) Τόσο το χιούμορ τους όσο και η μουσική τους, είναι ένας πανζουρλισμός από γκαγκς και fell good ενέργεια.  

3) Τη μια και μοναδική τους παράσταση στο «Κρεμλίνο» στον Πειραιά, τη βάφτισαν «Γκρεμλίνο», επειδή σκοπεύουν να τα γκρεμίσουν όλα. Εκτός των άλλων θα γνωρίσουν στο κοινό της Αθήνας και του Πειραιά τη μοναδική ρέιβ εκτέλεση του «Πάρτε, κύριε, λαχεία» του Σπύρου Ζαγοραίου, σε τέκνο ρυθμό, (γνωστό στη Θεσσαλονίκη και ως Ζαγορέιβ), θα έχουν Μοtown, Σαββόπουλο, Φελίνι και Άδωνι Γεωργιάδη.  

 4) Το διεστραμμένα absurd χιούμορ τους (σαν ο Τζίμης Πανούσης κι οι Μόντι Πάιθον να ήταν απ' τη Σαλονίκη) συνδυάζεται με ατμόσφαιρα παιδικού πάρτι, μόνο που το παιδί είσαι εσύ.       Σωτήρης Δασκάλου: τενόρο σαξόφωνο Λεωνίδας Βλάχος - Κώστας Δαμιανίδης: τρομπέτες Φώτης Μίγγας: τρομπόνι Βίκυ Βογιατζόγλου: Φωνή Παντελής Αμπατζής: ήχοι και εικόνες Παύλος Αζναουρίδης – Γιώργος Κοκκινάκης: ενορχήστρωση – επεξεργασία ήχων Βαγγέλης Μολυβιάτης: video Βασίλης Μπαρμπαρίγος: ενδυματολογική επιμέλεια Στο ρόλο του Κόμη ο Στέφανος Τσιτσόπουλος Κείμενα: Διογένης Δασκάλου, Βάγια Ματζάρογλου Φωτογραφίες: Κώστας Αμοιρίδης *Διογένης Δασκάλου και Monie & Monie Conniente, «Γκρεμλίνο» 21 Οκτωβρίου 2016 στο «Κρεμλίνο» (Καραΐσκου 119, Πειραιάς, πρώην Passport, τηλ. 21 0410 0010)

Πηγή: www.lifo.gr