Την ανάγκη να προκύψει συμφωνία για την ποσοτικη χαλάρωση του ελληνικού χρέους, αλλιώς "θα είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν θα πάμε καλά", τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται "με πολλούς παίκτες", επισημαίνοντας με νόημα πως "όλοι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει αν δεν υπάρξει λύση".

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως κατά την εκτίμησή του μετά τις επαφές το ΔΝΤ δεν επιθυμεί και τέταρτο μνημόνιο, προσθέτοντας πως διαφωνεί με την εκτίμηση του Νίκου Χριστοδουλάκη.

"Ανησυχώ για το πόσο βιώσιμη θα είναι η ανάπτυξη το 2017, τα μέτρα είναι υφεσιακά"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το κατά πόσο θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη το 2017 και το 2018, καθώς παραδέχθηκε πως τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι υφεσιακά.

"Η ανησυχία μου είναι ποσό βιώσιμη θα είναι η ανάπτυξη το 2017 και το 2018. Δεν έχουμε αφήγημα Success story αλλά πως μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να φέρουμε την ανάπτυξη αλλά με ενσωμάτωση των κοινωνικών δυνάμεων που οι κυρίαρχες ελίτ έχουν διώξει. Στην ανάπτυξη που θα επιστρέψει θα έχουμε πρώτη μέριμνα τον κόσμο της εργασίας", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Τα μέτρα είναι υφεσιακά το παραδέχομαι.Αν βγει ο προϋπολογισμός το θέμα είναι ποιες είναι οι αντισταθμίσεις που κάνουμε στα υφεσιακά μέτρα", κατέληξε ο Υπουργός.