Ο Δήμος Πειραιά και  η εταιρεία PepsiCo, διένειμαν τρόφιμα σε 1000 άπορες οικογένειες της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε Χαμόγελα!», που υλοποιείται από τον Μάιο σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βρέθηκε στον χώρο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, όπου πραγματοποιήθηκε η διανομή και συνομίλησε με τους δημότες και τους υπεύθυνους της εταιρείας PepsiCο. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε το Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, όπου συνομίλησε με τα μέλη και τους εργαζόμενους.  
 
Στη διανομή παραβρέθηκαν από την πλευρά της PepsiCo η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων κυρία Αναστασία Μακαριγάκη, από τον Δήμο Πειραιά ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, καθώς και εθελοντές του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας PepsiCo, οι οποίοι βοήθησαν στη διανομή των τροφίμων.
 
Με τα δικά της προϊόντα ή με τη συλλογή τροφίμων από συνεργάτες και φίλους, η PepsiCo προσφέρει τρόφιμα σε 4.000 οικογένειες, στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά, 14 φορές τον μήνα. Τα είδη που διανεμήθηκαν είναι: μακαρόνια, όσπρια, λάδι, κονσέρβες τροφίμων, γάλατα, γιαούρτια, κρουασάν και γλυκά.
 
Σημειώνεται ότι η  PepsiCo προσκάλεσε και άλλες εταιρίες στην προσπάθεια αυτή, οι οποίες συνέβαλαν με αγάπη χωρίς δεύτερη σκέψη στην προσφορά τροφίμων και το χαμόγελο μεγάλωσε! Οι εταιρίες αυτές είναι : οι Brinks Security, Chipita, Ferrero, FrieslandCampina Hellas, GS Travel, KOPE, Γενική Ταχυδρομική, Ελληνικά Πετρέλαια, Κρι-Κρι και Στεργίου. Ταυτόχρονα, και οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνέδραμαν με τυποποιημένα τρόφιμα από τη μεριά τους  κι έτσι το σύνολο της προσφοράς έφτασε τα 13.000 τεμάχια.

«Είχαμε ανακοινώσει την συνεργασία με την PepsiCo πέρσι τον Μάιο, προκειμένου να βοηθήσουμε από κοινού δημότες του Πειραιά που έχουν ανάγκη, που είναι στα όρια της φτώχειας, που είναι άνεργοι, που έχουν κάρτα απορίας, που έχουν ανάγκη τη συμβολή του δήμου. Να ευχαριστήσω την PepsiCo για την πολύ σημαντική συνδρομή και για την συνεργασία με τον δήμο Πειραιά. Μόνο σήμερα, μοιράζουμε 1000 πλήρη πακέτα τροφίμων όχι μόνο της PepsiCo αλλά και άλλων εταιριών, ώστε να βοηθήσουμε. Η δράση γίνεται σε κάθε δημοτική κοινότητα, μια φορά την εβδομάδα. Προβλήματα υπάρχουν και σε αυτή την πρωτοβουλία. Κοιτάμε να τα λύνουμε και οι διανομές να γίνονται όλο και πιο ανθρώπινες, με περισσότερα πακέτα, με όλο και περισσότερο προϊόντα για τους δημότες μας. Από ότι αποκόμισα σήμερα, το «ευχαριστώ» του κόσμου αφορά και τον δήμο και την PepsiCo. Η δράση είναι κάτι το οποίο ειδικά στις μέρες μας το έχουμε ανάγκη.  Θα την συνεχίσουμε, θα την οργανώνουμε όλο και καλύτερα και πιστεύουμε πως και άλλες σημαντικές εταιρείες θα αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Χαιρόμαστε που προσφέρουμε, χαιρόμαστε που έχουμε μαζί μας τους ίδιους τους εργαζόμενους ως εθελοντές σε αυτή την ενέργεια. Βλέπουμε χιλιάδες κόσμου κάθε εβδομάδα, σε μια εξαιρετική συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, να εκτιμούν αυτή την μικρή προσφορά. Ας ελπίσουμε στην πορεία να συμπαρασύρουμε ακόμη περισσότερες εταιρείες ώστε η ενέργεια να γίνει μεγαλύτερη», ανέφερε, από την πλευρά της, η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, Αναστασία Μακαρηγάκη.

Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, τόνισε: «O Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την PepsiCo, προσφέρει σε 1000 άπορες οικογένειες τρόφιμα. Η βοήθεια της PepsiCo είναι πολύ σημαντική και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, έχουμε ανάγκη όσο ποτέ συνέργειες που κινούνται στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».