Τέλος, φαίνεται πώς θέλει να δώσει ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στην παραβατική συμπεριφορά όσων επιχειρηματιών καταλαμβάνουν αυθαίρετα πεζόδρομους και πεζοδρόμια. Ιδιαίτερα στους δύο ανακατασκευασμένους πεζόδρομους,Παλαιολόγου και Σωτήρος, οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά, καθώς η ανοχή της Δημοτικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύο δρόμους, θα είναι μηδενική. Όπως τονίζουν συνεργάτες του Δημάρχου Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης, έχει δώσει σαφείς οδηγίες για να παραμείνουν ελεύθεροι οι δύο κεντρικοί πεζόδρομοι της Πόλης και να γίνονται αυστηροί έλεγχοι. 

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η κατάσχεση των τραπεζοκαθισμάτων από τη Δημοτική Αστυνομία, σε κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, της Οδού Σωτήρος. Οι πελάτες και οι περαστικοί έκπληκτοι είδαν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να κατάσχουν τα τραπέζια και τις καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί από τον επιχειρηματία, χωρίς άδεια, επί του πεζόδρομου της Σωτήρος.  Η εν λόγω επιχείρηση είχε επανειλημμένα ελεγχθεί και της είχαν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα καθώς οι καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ήταν αμέτρητες. 

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται ακραίο και συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη του Πειραιά. Φαίνεται όμως ότι ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος  και για άλλες τέτοιες ενέργειες, στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με το νόμο και καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστους χώρους, ειδικά στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται αναπλάσεις.