Σε ροζ χρώμα φωταγωγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά,καθώς συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies.

Kάθε Οκτώβριο, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies πραγματοποιείται παγκοσμίως το πρόγραμμα Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων-Οροσήμων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σύδνεϋ, ο Πύργος της Πίζας,  μεταφέροντας το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Με τη φωταγώγηση του, η οποία πραγματοποιήθηκε από την πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, Ελένη Μενεγάκη, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα κτίριο-ορόσημο της πόλης και προστατευόμενο μνημείο από το 1980 θα αποτελέσει σύμβολο ελπίδας και θα μεταφέρει το σωτήριο μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης στην Ελλάδα και τον κόσμο.

«Χαίρομαι που για άλλη μια χρονιά βρίσκομαι κοντά σε αυτή την εκστρατεία που διοργανώνει σε όλο τον κόσμο, με πολύ μεγάλη επιτυχία η Estee Lauder. Αυτή η ενέργεια έχει ως σκοπό να μιλήσει στην καρδιά και το μυαλό της γυναίκας. Πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας. Ελπίζω και φέτος να περάσουμε το ίδιο σύνθημα σε όλες τις γυναίκες. Φέτος, δίνουμε το ροζ φως υπενθύμισης σε αυτό το σπουδαίο κτίριο, σε ένα μοναδικό μνημείο εδώ στον Πειραιά. Χαίρομαι διπλά που είμαι στον Πειραιά, τον αγαπάμε τον Πειραιά και τον στηρίζουμε όπως στηρίζει και εκείνος τη μεγάλη αυτή εκστρατεία», δήλωσε η Ελένη Μενεγάκη.

Η Κλεοπάτρα Δανιηλίδου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι και φέτος ανάμεσα σε ανθρώπους που στηρίζουν τόσα χρόνια τα έργο του Συλλόγου Γυναικών και αυτό τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για την νόσο. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε τόσους συμμάχους στον αγώνα μας. Η συμβολική φωταγώγηση ενισχύει τη φωνή μας για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Γυναίκες, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μην παραλείπετε τον προληπτικό σας έλεγχο. Ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί και να νικηθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Estee Lauder για την πολυετή στήριξη και διάδοση των μηνυμάτων πρόληψης με τόσο εντυπωσιακό και όμορφο τρόπο. Φέτος φωταγωγείται για πρώτη φορά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα κτίριο σύμβολο για την πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα, την πόλη που ιδρύθηκε το Άλμα Ζωής. Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση  και είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα είναι για ακόμη μια χρονιά εντυπωσιακό».

Ο χειρουργός μαστού, διευθυντής της κλινικής μαστού ΡΕΑ και πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ιάση – Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ), Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης είπε: «Η Estee Lauder και το Άλμα Ζωής ενισχύουν αυτό που έχουμε ξεκινήσει από το 2010, δηλαδή, να στηρίζουμε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού οι οποίες είναι άπορες και ανασφάλιστες, να τις χειρουργούμε, να τους παρέχουμε όλη την περίθαλψη και την ψυχολογική υποστήριξη, να τις παρακολουθούμε συνεχώς, προσφέροντας ότι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε χειρουργήσει πάνω από 120 γυναίκες μέχρι τώρα, πάμε σε όλη την Ελλάδα, κάνουμε προληπτικούς ελέγχους στα πιο απόμακρα μέρη σε γυναίκες που, πιστέψτε με, ακόμα δεν ξέρουν τι θα πει μαστογραφία».