Στον Πειραιά κατέφθασε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου το απόγευμα με τιμές αρχηγού κράτους, η πρωτότυπη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής από το νησί της Πάρου, επί τι ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016».

Την εικόνα της Παναγίας υποδέχτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, όσο και οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και πολύς λαός. Η εικόνα έφτασε με την φροντίδα του Πολεμικού Ναυτικού που την μετέφερε με την πυραυλάκατο "Μπλέσσας".

Ακολούθησε Λιτανευτική Πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς ανάμεσα από χιλιάδες πιστούς. Εκεί η Εικόνα θα παραμείνει έως και τις 27 Οκτωβρίου, όπου θα τεθεί προς προσκύνηση και Αγιασμό των ευλαβών χριστιανών, ώσπου να αποχωρήσει ξανά για το νησί της Πάρου.

Η Παναγία της Εκατονταπυλιανής, εξήλθε για πρώτη φορά από τα όρια της Πάρου, πριν από 22 χρόνια, με προορισμό την Θεσσαλονίκη και σήμερα μετά από τόσα χρόνια, είναι η δεύτερη φορά που εξέρχεται, με προορισμό τον Πειραιά και το Λεκανοπέδιο της  Αττικής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, έτσι ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να έχουν την δυνατότητα να μπορούν να προσκυνήσουν την Παναγία.