Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην εκκίνηση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου, μια διοργάνωση που διεξάγεται στην περιοχή του Μικρολίμανου και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο κ. Μώραλης και ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, επιβιβάστηκαν σε σκάφος και παρακολούθησαν την εκκίνηση του εντυπωσιακού αγώνα. Στη γραμμή εκκίνησης, βρέθηκαν Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αλλά και λιλιπούτειοι ιστιοπλόοι.

Ο 1ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος, διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team», έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, υπήρξαν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Πειραιά, στο Μικρολίμανο για να παρακολουθήσουμε  την εκκίνηση του 1ου Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φιλοξενούμε στον Πειραιά τη σημαντική αυτή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών και όχι μόνο. Από την πρώτη στιγμή απαντήσαμε θετικά στην πρόταση να θέσουμε υπό την αιγίδα μας τον 1ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, καθώς η Δημοτική Αρχή στηρίζει  αθλητικές διοργανώσεις που έχουν ποιότητα και  προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι».Το άθλημα της ιστιοπλοΐας έχει προσφέρει πολλά μετάλλια στη χώρα μας και είναι  επιθυμία μας ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος να αποτελέσει θεσμό και τα επόμενα χρόνια, να γίνει μια διεθνής διοργάνωση. Εξίσου σημαντική είναι και η κοινωνική διάσταση του αγώνα, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλα δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου για την άρτια διοργάνωση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στα πληρώματα των σκαφών. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι μια ημέρα γιορτής για τον Πειραιά και εύχομαι να υλοποιηθούν και άλλες παρόμοιες αθλητικές δραστηριότητες στην πόλη μας. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, ο Πειραιάς, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή, έχει ανάγκη από εξωστρέφεια, έχει ανάγκη από αισιοδοξία».