Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Τυριού και Διατροφής.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 1 το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, Γιάννης Στάθης «θα υπάρχουν πάρα πολλοί προμηθευτές τυριού, κατασκευαστές, άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το τυρί σε μια χώρα που έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση τυριού στον κόσμο. Μάλιστα, το τυρί στην Ελλάδα είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης, ίσως και του κόσμου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τυρί είναι εκλεκτή τροφή, συνδυάζει την υγεία με την απόλαυση, προσφέρει στον οργανισμό πολλές θρεπτικές ουσίες, ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, συνδυάζεται με τα κυρίως γεύματα αλλά και με το κρασί, το οποίο υπάρχει επίσης άφθονο στην Ελλάδα.

Στο φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εργαστήριο τυριού, γευσιγνωσίες διαφόρων ποικιλιών τυριών και γαστρονομικές παρουσιάσεις. Επιπλέον, θα δοθούν συμβουλές για την παρασκευή και συντήρηση του τυριού και θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος διαγωνισμός ο οποίος θα εξασφαλίσει στους τυχερούς το τυρί της χρονιάς. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί και happenings για τα μικρά παιδιά τα οποία μεταξύ άλλων θα μάθουν για την σημασία του σωστού πρωινού και τις ωφέλειες από την κατανάλωση τυριού.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου (ώρες επισκέψεων: 16.00 με 21.00) ενώ το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα είναι επισκέψιμο από τις 10 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Το εισιτήριο για την είσοδο κοστίζει 3 ευρώ και η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά μέχρι 12 ετών. Με την αγορά του εισιτηρίου, ο επισκέπτης συμμετέχει στην κλήρωση για το τυρί της χρονιάς και για άλλα δώρα όπως το κρασί ή το μέλι της χρονιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cheesefoodfest.gr.