Ο Ολυμπιακός αν και πάλεψε στην Μαδρίτη, τελικά ηττήθηκε από την Ρεάλ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με 83-65. Οι πρωταθλητές εκτός από τους παίκτες της ισπανικής ομάδας είχαν να αντιμετωπίσουν και τους διαιτητές, οι οποίοι τα έκαναν… μαντάρα και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του «ερυθρόλευκου» πάγκου. 

Ο Θρύλος ήταν κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο, στην τελευταία περίοδο δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση και μοιραία ηττήθηκε από τους Μαδριλένους. Το σκορ πάντως είναι πλασματικό, καθώς η διαφορά άνοιξε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. 

Καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, οι οποίοι πέτυχαν από 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Οι πρωταθλητές πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον αγώνα της Α1 με τον ΠΑΟ, τον οποίο θα υποδεχθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο ΣΕΦ για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η εικόνα του παιχνιδιού: 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με τρίποντο του Σπανούλη. Οι Ισπανοί απάντησαν αμέσως και με τα δίποντα των Γιουλ και Αγιόν πήραν προβάδισμα με 4-3. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα κατάφεραν στα μέσα της πρώτης περιόδου να προηγηθούν 15 – 14 με καλάθι του Παπανικολάου. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή διαιτησία και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Γιουλ προηγήθηκε με 22-15, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Ισπανούς στο +7 (24-17).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν δυνατά τη δεύτερη περίοδο και με πέντε πόντους από τους Αγραβάνη και Χάκετ μείωσαν στους 3 (26-23). Η ομάδα του Λάσο, όμως, αντέδρασε και με πέντε πόντους από τους Ντρέιπερ και Ντόνσιτς ανέβασε τη διαφορά στους 8 (31-23). Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο έσφιξε την άμυνά του, βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους Μπιρτς, Αγραβάνη και Χάκετ και μείωσε εκ νέου στους 3 (37-34). Οι «ερυθρόλευκοι» όμως εκτός από την Ρεάλ είχαν να αντιμετωπίσουν και τους διαιτητές, οι οποίοι δεν έδιναν πεντακάθαρα φάουλ. Όπως αυτό έγινε πάνω στον Σπανούλη στην εκπνοή του δεύτερου δεκαλέπτου. Μάλιστα, έγινε διπλό φάουλ πάνω στον αρχηγό του Θρύλου, πρώτα από τον Ρέγες και μετά από τον Τέιλορ. Παρότι δεν δόθηκε το φάουλ, ο Σπανούλης έβαλε το καλάθι και μείωσε σε 42-40, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί με δίποντο του Αγιόν έχτισαν εκ νέου μια διαφορά 5 πόντων (49-44), όμως, ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του και με 4 πόντους από τον Σπανούλη και 3 από τον Μάντζαρη μετέτρεψε το εις βάρος του 49-44 σε 49-51. Για μια ακόμα φορά, ωστόσο, η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο και με δύο φάσεις υπέρ της Ρεάλ έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 54-51. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, κόντρα στην ροή του αγώνα ανέβασαν τη διαφορά στους 9 πόντους (62-53).

Στην τελευταία περίοδο έπιασε… δουλειά ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος με δύο τρίποντα μείωσε σε 67-60 και κράτησε μέσα στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό. Ο Ράντολφ, ωστόσο, με 4 σερί πόντους ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στους 11 (71-60). Ο Ματ με τρίποντο μείωσε στους 8 (71-63), όμως, οι «ερυθρόλευκοι» στις επόμενες επιθέσεις υπέπεσαν σε πολλά λάθη και δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε απόσταση βολής. Αντ’ αυτού το φάουλ του Παπανικολάου στον Ρέγες, έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό σέντερ να στείλει ξανά τη Ρεάλ στο +10 (73-63). Οι «ερυθρόλευκοι» στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση και μοιραία ηττήθηκαν με 83-65 από τους Μαδριλένους. 

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 7, Ντρέιπερ 2, Ρούντι 7 (1), Ντόντσιτς 11 (2), Ρέγες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10, Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3).