Οι βασικοί άξονες ενός μακρόπνοου Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την ευρύτερη περιοχή της Β’ Πειραιά συζητήθηκαν τη Δευτέρα σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με την συμμετοχή των Δημάρχων Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη και Περάματος Γ. Λαγουδάκη και επιστημονικών συνεργατών τους.

Κοινός στόχος, όπως έχει αποτυπωθεί σε προηγούμενες συναντήσεις, είναι να καταρτισθεί ένα Σχέδιο με υπερτοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, που θα εξασφαλίζει για ολόκληρη την περιοχή ανάπτυξη, περιβαλλοντική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Είναι γνωστό ότι οι χερσαίοι Δήμοι της Β’ Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης με την ανεργία να ξεπερνάει κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο και εκατοντάδες πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στη σημερινή συνάντηση έγινε μια αποτύπωση της μέχρι τώρα πορείας των εργασιών για τη σύνταξη του Σχεδίου, εξετάστηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων πρακτικών δυσκολιών και συμφωνήθηκε να γίνουν, από τους Δήμους προτάσεις έργων και παρεμβάσεων, ώστε  ακολούθως να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης και να καθοριστούν οι προτεραιότητες.