Γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό των σχολείων, γέμισαν τον χώρο της Πινακοθήκης θαυμάζοντας τα έργα των μικρών δημιουργών.
 
Περίπου 400 ζωγραφιές με θέμα «Πηγαίνοντας στο σχολείο με το ποδήλατο» γέμισαν τους τοίχους της Δημοτικής Πινακοθήκης στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
 
Κατά την έναρξη της έκθεσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης έκανε μια μικρή αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και ευχαρίστησε τους μαθητές, γονείς και δασκάλους και καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν στην έκθεση αυτή.
 
Τα Δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν είναι το 1ο Ειδικό, το 29ο, το 46ο, το 34ο, το 6ο, το 15ο, το 27ο καθώς και τα Δημοτικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά και των Εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγική-Birds. Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε και από τα Γυμνάσια της πόλης μας με τη συμμετοχή των 4ου, 1ου, 10ου Γυμνασίων Πειραιά, του Γυμνασίου Νέου Φαλήρου και του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.
 
Η έκθεση πλαισιώθηκε μουσικά από την κιθαριστική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά υπό την επιμέλεια του καθηγητή Αντώνη Μυτακίδη, καθώς και το duo πιάνο-βιολί από τους καλλιτέχνες-εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά κ.κ βιολονίστα Πέτρο Τσέλα και την πιανίστα Νανά Βελισσαρίδη. Τη συνολική επιμέλεια ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά κος Βασίλης Μαστοράκης.
 
Στην έκθεση ζωγραφικής παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια προέδρου της 5ης Δημοτικής Κοινότητας κα Κατερίνα Δουρέκα- Ταφλαμπά, ο κοινοτικός σύμβουλος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κος Νικόλαος Βιρβίλης, ο κοινοτικός σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας και αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Πειραιά κος Χρήστος Μακρής, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ και πρώην Δήμαρχος Μεθάνων κος Χρήστος Πάλλης, ο πρώην Αντιδήμαρχος δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κος Νικόλαος Οικονομάκης, τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ Μαρία Γκουτζαμάνη και Χριστόφορος Ντίζος, το μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ελίνα Βερυκάκη, καθώς και πολλοί διευθυντές σχολείων του Πειραιά.