Φαίνεται πως κάποια γεροντοπαλίκαρα εκεί κάτω στην Κοραή δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο στο Πειραιά, όσο και στην χώρα. Το διεφθαρμένο σύστημα που υπηρετούσαν ως αναπόσπαστα κομμάτια του και ταυτόχρονα έθρεφαν, πνέει τα λοίσθια.

Οι εκβιαστές που θεωρούν ότι έχουν… «Μέλλον» βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. O λόγος βεβαίως για το… γεροντάκι του Πειραιά, Βασίλη Λαζαρίδη, που αναζητά εναγωνίως νέες υπόγειες φιλίες, ζητιανεύοντας τα γνωστά του μεροκάματα, που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας έχουν στενέψει επικίνδυνα. Το κακό γι' αυτόν και όλους τους υπόλοιπους είναι πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι όχι απλώς δεν έχουν μέλλον, αλλά ούτε και παρόν. Ωστόσο, έχουν παρελθόν γνωστό σε όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά μας εκπλήσσει το γεγονός ότι επιλέγουν να ταυτιστούν και να συμπορευθούν με ό,τι πιο περιθωριοποιημένο υπάρχει και συγκεκριμένα με τους εκτελεστές φθηνών συμβολαίων για την εξυπηρέτηση κάθε λαθραίου συμφέροντος πέριξ του λιμανιού. Όλοι τους θα λάβουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν. Κι αν οι λαθραίοι νέοι φίλοι τους, τους έκαναν να πιστέψουν ότι είναι υπεράνω των νόμων, της Δικαιοσύνης και της ηθικής και ότι θα ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς συνέπειες, θα' ρθει η ώρα να καταλάβουν -όπως και τόσοι άλλοι που έκαναν αντίστοιχες σκέψεις- ότι η εποχή του κάθε τζάμπα μάγκα έφθασε στο τέλος της.

 

ΥΓ. Καλό θα ήταν πριν αμολύσουν την κάθε κοτσάνα να το σκέφτονται διπλά. Και αν δεν ξέρουν από νομικές προβλέψεις, ας κάτσουν να μάθουν. Εκτός αν το δέλεαρ, τα ξεπερνάει (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν) όλα αυτά.