Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Κόροιβο για την πρώτη αγωνιστική της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα, επικράτησαν στην Αμαλιάδα με 88-66 και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους. Ο Αμερικανός «κατέβασε» επίσης 7 ριμπάουντ, ενώ είχε και 4 ασίστ. Από εκεί και πέρα, πολύ καλός ήταν και ο Ερικ Γκριν, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος και έδειξε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Μάντζαρη, τρεις βολές του Σπανούλη και έμμεσο τρίποντο του Πρίντεζη, μπήκαν από νωρίς στη θέση του οδηγού και προηγήθηκαν με 9-3. Ο Θρύλος με αιχμή του δόρατος τους Πρίτνεζη και Λοτζέσκι ανέβασε γρήγορα τη διαφορά στους 10 (10-20) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (10-21).

Στη δεύτερη περίοδο ανέλαβε δράση ο Γκριν, ο οποίος με καλάθι και φάουλ ανέβασε τη διαφορά στους 14 (10-24). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 15-24, όμως, ο Λοτζέσκι πήρε και πάλι το όπλο του και με δύο τρίποντα έδωσε πάλι αέρα 14 πόντων στον Θρύλο (18-32). Ο Ολυμπιακός μέσα από τη δυνατή άμυνά του βρήκε ρυθμό και στην επίθεση και στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 (25-45). Το μόνο που κατάφερε ο Κόροιβος ήταν να μειώσει με τον Μιχάλογλου σε 27-45, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν εντυπωσιακά το τρίτο δεκάλεπτο με τρομερό κάρφωμα του Μπιρτς, έπειτα από ασίστ του Σπανούλη. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο και έφτασε τους 23 πόντους (27-50) με τρίποντο του  Μάντζαρη, το οποίο ήταν το 200ο του Ελληνα γκαρντ στην Α1. Στη συνέχεια έπιασε… δουλειά ο Παπανικολάου, ο οποίος με επτά σερί πόντους έκανε το 61-37.

Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τέταρτη περίοδο να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα ενόψει του παιχνιδιού με την Ρεάλ στην Μαδρίτη, αλλά και του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ο τεχνικός του Θρύλου, όπως και στον αγώνα με τον Κολοσσό έτσι και στο ματς με τον Κόροιβο έριξε και πάλι στο παρκέ τον Τολιόπουλο, ο οποίος είναι φανερό ότι φέτος θα πάρει πολλές ευκαιρίες. Η διαφορά παρέμεινε πάνω από τους 20 πόντους, με την κόρνα της γραμματείας να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό με 88-66.