Στη φύτευση δέκα δέντρων προχώρησε σήμερα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά, αντικαθιστώντας τα δέντρα που είχαν υλοτομηθεί παράνομα πριν λίγες ημέρες  στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, μεταξύ του  Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και του Τινάνειου Κήπου.
 
Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ.  Σταύρος Βοϊδονικόλας, βρέθηκαν στο σημείο, όπου φύτεψαν συμβολικά από ένα δέντρο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά, κατέθεσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016,  μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων,  για την παράνομη υλοτομία των δέκα δέντρων.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στη Σωτήριος Διός, ανάμεσα στον Τινάνειο Κήπο και τον Άγιο Σπυρίδωνα, με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον Διευθυντή κ. Δρίτσα και τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, για να αποκαταστήσουμε αύτη την απαράδεκτη ενέργεια κάποιων, να ξηλώσουν δέκα δέντρα, από το σημείο αυτό.
Αντικαθιστούμε τα δέντρα και είναι κάτι το οποίο θα γίνεται συνέχεια. Οποιοσδήποτε διανοηθεί να αφαιρέσει,  να καταστρέψει δέντρο στην πόλη, πέρα από τη μήνυση την οποία πάντα θα υποβάλουμε, θα αντικαθιστούμε τα κομμένα δέντρα.
Είναι απαράδεκτο σε μια πόλη που δεν έχει πράσινο, που διαθέτει λίγα δέντρα, να  υπάρχουν τέτοιες ενέργειες. Είχαμε καταγγείλει την παράνομη υλοτομία με τον κ. Βοϊδονικόλα και είμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε ότι θα αντικαθιστούμε το συντομότερο δυνατόν τα κομμένα δέντρα».
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ.  Σταύρος Βοϊδονικόλας, τόνισε: «Η φύτευση που κάνουμε σήμερα και αντικαθιστούμε τα κομμένα δέντρα παραπλεύρως του Πολιούχου της πόλης μας Άγιου Σπυρίδωνα, έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα. Πριν μερικές μέρες προχωρήσαμε σε μήνυση κατά αγνώστων με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, για την απαράδεκτη υλοτόμηση δέκα δέντρων, που δεν γνωρίζω και τη σκοπιμότητα της κίνησης αυτής.
Θέλουμε να δείξουμε τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής, απέναντι σε κάθε βανδαλισμό στην πόλη μας. Δηλώνω υπεύθυνα ότι σε κάθε δέντρο που θα κόβεται, θα φυτεύουμε άλλα δύο. Σε μια πόλη που είναι μέσα στο τσιμέντο και στο καυσαέριο, είναι ηθική μας υποχρέωση ως δημοτική αρχή, να υπερασπιζόμαστε την παραμικρή σπιθαμή πρασίνου.
Καλώ και τους πολίτες του Πειραιά, να είναι στο πλευρό μας σε αυτές τις δράσεις και θα πρότεινα κάθε δημότης εθελοντικά και με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου, να φυτέψει στη γειτονιά του ένα δέντρο, για να κάνουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας ακόμα καλύτερες στο μέλλον».