Η εκκλησία από τη φύση της ούτε κρίσεις προκαλεί ούτε υβρίζει ούτε χλευάζει η αποδοκιμάζει τον οποιοδήποτε  είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και τη Μαριάνα Πυργιώτη ο  εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης….

 Τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα χωρισμού από την στιγμή που δεν υπάρχει ένωση , καθώς όπως είπε το Σύνταγμα θέτει με σαφήνεια τους διακριτούς ρόλους .. εκκλησίας και κράτους…
Επέκρινε το υπουργείο ότι το ίδιο παραβλέπει ηθελημένα τις διατάξεις του Συντάγματος περί διακριτών ρόλων εκκλησίας – κράτους.
Σε ερώτηση ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι το κράτος πληρώνει τους ιερείς και ότι η εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία, έκανε λόγο για λαϊκισμό του αίσχιστου είδους που όπως είπε, προωθεί μια συγκεκριμένη κάστα που βρίσκεται σε όλα τα πολιτικά κόμματα και έχει μια απέχθεια για την εκκλησία.
Σημείωσε επίσης πως η εκλλησιαστική περιουσία είναι πλέον απειροελάχιστη … καθώς έχει δώσει μεγάλο μέρος της σε αδύναμους πολίτες άσχετα αν όπως είπε- το κράτος δεν την έδωσε εκεί που θα έπρεπε.
Ξεκαθάρισε πως η Ιεραρχία και οι Μητροπολίτες δεν έχουν κανένα απολύτως χρώμα λέγοντας πως η εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα ή γκρουπ συμφερόντων ...
Ανέφερε επίσης πως εάν η Πολιτεία  θέλει το διαχωρισμό θα πρέπει να το κάνει με την συγκατάθεση του ελληνικού λαού