Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη  να σταθούμε δίπλα στους αγωνιστές της ζωής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι σήμερα έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τη φροντίδα μας.
«Πρέπει όλοι να θυμόμαστε το χρέος που έχουμε, προς  εκείνους τους ανθρώπους, που μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν, μας μετέδωσαν αρχές και αξίες για να προχωρήσουμε στη ζωή μας με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και ανθρωπιά», τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφέρθηκε επίσης, στην ιστορία και στην προσφορά του Γηροκομείου Πειραιώς και συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του Ιδρύματος. 
 
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, προσέφερε στον κ. Μώραλη μια εικόνα,  σε ανάμνηση της εκδήλωσης για την επέτειο των 125 ετών λειτουργίας του Γηροκομείου Πειραιά.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά, όταν καλούμαι και μου δίνεται η δυνατότητα να απευθύνω χαιρετισμό στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, πριν λίγες ημέρες εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας και θεωρώ ότι υπάρχει μια σύνδεση για τα 125 χρόνια του Γηροκομείου Πειραιά. Αισθάνομαι χαρά, τιμή και σεβασμό, γιατί απευθύνομαι σε ανθρώπους που μόχθησαν για δεκαετίες στη ζωή τους, κόπιασαν, δούλεψαν, έκαναν οικογένειες, προκειμένου αυτός ο τόπος να έχει ένα καλύτερο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον. Η τύχη του τόπου είναι στα δικά μας χέρια, στις νεότερες γενιές. Χρέος και υποχρέωσή μας είναι -και το αισθανόμαστε-απέναντι σε όλους εσάς που κουραστήκατε στη ζωή σας, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η δυνατότητα που έχουν οι κρατικές δομές-και οι δημοτικές- είναι δυστυχώς περιορισμένη, για να προσφέρουμε αυτά που θα θέλαμε. Έρχεται τα τελευταία 125 χρόνια το Γηροκομείο της πόλης μας και συμπληρώνει αν θέλετε,  το έλλειμμα της Πολιτείας, δημιουργώντας μια δομή-υπόδειγμα, που αποπνέει  αγάπη, αλληλεγγύη, βοήθεια. Όποιος επισκέπτεται το Γηροκομείο, το καταλαβαίνει από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται  για μια δομή που θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για το πως θα πρέπει να είναι οι κρατικές και οι δημοτικές δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο για τα καλά του λόγια, αλλά αισθάνομαι βαθιά μέσα μου, ότι δεν κάνουμε αυτά που θα θέλαμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που θα θέλαμε για το Γηροκομείο. Συμμετέχουμε βέβαια με τρεις αντιδημάρχους, οι οποίοι με την παρουσία τους συνδράμουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Πειραιά.Θα θέλαμε ωστόσο να συμβάλλουμε περισσότερο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα, αλλά δουλεύουμε και πιστεύω ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε να προσφέρουμε πιο ουσιαστικά. Από την άλλη, είναι πολύ ευχάριστο στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου να βλέπουμε όλη την πόλη: τους σεβαστούς πατέρες της Εκκλησίας, τον αντιπεριφερειάρχη, τους βουλευτές μας, πρώην βουλευτές, τον ταξίαρχό μας, πρώην βουλευτές τους αντιδημάρχους. Αυτό δείχνει πόσο εκτιμάμε την δουλειά που γίνεται στο Γηροκομείο Πειραιά και πόσο στηρίζουμε το Ίδρυμα έστω και με την παρουσία μας και ευελπιστώ στο μέλλον πιο ουσιαστικά.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μητροπολίτη, που ηγείται όλης της προσπάθειας στη Μητρόπολη Πειραιώς, τους συνεργάτες του, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται στο Γηροκομείο, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με τα προβλήματα. Για εμάς η ζωντάνια των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, αποτελεί ένα μήνυμα ζωής. Εμείς οι νεότεροι δεν έχουμε αυτή τη ζωντάνια και πραγματικά χαιρόμαστε γι΄ αυτή τη διάθεση που είδαμε σήμερα εδώ. Εύχομαι στο Γηροκομείο Πειραιά να τα χιλιάσει, στον Δήμο να είναι ακόμη πιο κοντά, όπως και η Περιφέρεια καθώς ο Γιώργος Γαβρίλης στηρίζει όλες τις προσπάθειες ως Αντιπεριφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής. Σας ευχαριστώ πολύ».
 
Ακολούθησε  συναυλία από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, ο οποίος τραγούδησε αφιλοκερδώς. Εν συνεχεία οι  χορωδίες του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, προσέφεραν στους παρευρισκόμενους ευχάριστες μουσικές στιγμές.
 
Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν η απόδοση μουσικών κομματιών στο πιάνο,  από την εκατοντάχρονη τρόφιμο του Γηροκομείου κυρία Ευρυδίκη. 
 
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μελάς, Νίκος Καρβουνάς, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.