ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Λέγαμε από την πρώτη στιγμή πως είναι θέμα χρόνου να ανέβουν άπαντες στα στάνταρντ απόδοσης που μπορούν. Μας ζάλισαν όλο αυτό το διάστημα για την… προβληματική μας άμυνα, και προχθές ο Ντα Κόστα δεν έχασε ούτε μία μονομαχία. Και ο Μποτία ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, και ο πιτσιρικάς Βραζιλιάνος έδειξε να προσαρμόζεται μια χαρά. Κάτι ήξερε ο Μπέντο που δεν άφησε τον βασικό σέντερ μπακ της εθνικής Μαρόκου και τόσων άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών clubs να φύγει προκειμένου να ποντάρει σ’ αυτόν τον θλιβερό συνταξιούχο που του έκανε πλάκα ο Ιντέγε.

Και οι πολυσυζητημένοι ακραίοι μπακ ανέβηκαν, ωστόσο μπορούμε να συμφωνήσουμε άπαντες ότι το πλέον σημαντικό στοιχείο είναι η επάνοδος του Φορτούνη στις καλές εμφανίσεις, αλλά και η υπενθύμιση του βάθους του ρόστερ που διαθέτει φέτος ο Ολυμπιακός. Βγήκε ο κορυφαίος του γηπέδου Μαρτίνς και μπήκε ο Καμπιάσο, βγήκε ο Φορτούνης και μπήκε ο Τσόρι, ενώ δύο από τα φετινά αποκτήματα που νομοτελειακά θα αποτελέσουν μεγάλα όπλα στο επιθετικό κομμάτι είδαν το παιχνίδι από τον πάγκο. Ο λόγος βέβαια για τους Μάριν και Καρντόσο. Πλέον, ο Θρύλος πήρε το ψυχολογικό αβαντάζ που τόσο επιθυμούσε, ο προπονητής… ψήφο εμπιστοσύνης και η διακοπή τού δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει ακόμη περισσότερο στην κατεύθυνση της ομοιογένειας, που τόσο έχει ανάγκη το σύνολο μετά το επεισοδιακό καλοκαίρι που βιώσαμε. 

Οπως και πέρυσι μετά την τεσσάρα με τον Δέλλα, ο κυρ Δημήτρης προετοιμάζει -κατά τη συνήθη πρακτική του- το έδαφος για να ρίξει το βάρος της ευθύνης στον Κετσπάγια. Λες και εκείνος έριξε… αβέρτα χρήμα και πήρε τους καλύτερους. Λες κι αν καθόταν άλλος στον πάγκο, ο Μάνταλος θα γινόταν Φορτούνης, ο Μπακασέτας Ιντέγε και ο Γιόχανσον Καμπιάσο. 

Ο πρόεδρος τους γλεντάει εντός και εκτός γηπέδου. Βλέποντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης πως οι Τσέχοι και ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ (οι οποίοι, αν και παίζουν μόνοι τους εδώ στην επενδυτική μπανανία, κάθε φορά που είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη τούς πιάνει κρίση πανικού) λειτούργησαν πάλι σαν… κουβαρντάδες, κατέθεσε πρόταση για τη χορήγηση της Superleague από την εταιρεία που… τρέχει τις διαδικασίες για το υπό δημιουργία κανάλι του. Μιλάμε, θα σπάμε πλάκα για χρόνια ακόμη με τη συμμορία των τζαμπατζήδων…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/10/2016)