Αν καθυστερήσουν οι επενδύσεις την Ελλάδα, την πολιτική ευθύνη θα την έχουν οι Ευρωπαίοι,  διότι δεν θα έχουν δημιουργήσει ένα καθαρό δρόμο για τους επενδυτές. Αυτή είναι η θέση του υπουργού των Οικονομιών, μιλώντας σήμερα για την απομείωση του χρέους στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

«Εμείς ζητάμε ένα καθαρό διάδρομο που να ξέρουν οι επενδυτές ότι η Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια είναι άνετη με την εξυπηρέτηση του χρέους της. Είναι σημαντικό αυτό για μας. Αν δεν παρθεί η πολιτική απόφαση και κλοτσήσουν τον τενεκέ για 1 – 2 χρόνια, ένας επενδυτής θα περιμένει δύο χρόνια για να πάρει την απόφασή του», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας για την απομείωση του χρέους στη Βουλή στην Υποεπιτροπή της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Ωστόσο, εξέφρασε «βάσιμες ελπίδες» για την λύση του τις οποίες όμως δεν στήριξε σε συγκεκριμένα δεδομένα. Απεναντίας υπογράμμισε πως αν οι δανειστές αποφασίσουν να παραπέμψουν το θέμα για μετά από 2 έτη – δηλαδή για μετά το 2018 όπως είπε ο κ. Δραγασάκης – τότε «δεν θα έχει πρόβλημα μόνο η κυβέρνηση αλλά η χώρα».

«Θα είναι ανησυχητικό για όλους μας αν κλοτσήσουν την απόφαση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα αποφασιστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι χρειάζεται ρύθμιση και του πανευρωπαϊκού χρέους και επισήμανε ότι «είμαστε στα πρώτα στάδια πως θα γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».