Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Σέρβο τεχνικό κ. Σλόμπονταν Μπόσκαν.

Ο κ. Μπόσκαν είχε αγωνιστεί ως αθλητής στην ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού τη σεζόν 1999-2000 κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Ως προπονητής έχει εργαστεί στην Σέρβικη Ντούναβ (2012-2014) και στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπουντβάντσκα του Μαυροβουνίου με την οποία κέρδισε 2 πρωταθλήματα (2015 & 2016). Την ίδια χρονική περίοδο ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας Μαυροβουνίου με την οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο το 2014 στο Euro League και την επόμενη σεζόν την δεύτερη θέση στην τρίτη κατηγορία του World League.

Ως αθλητής έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων το Champions League με την Γαλλική Τουρς και δυο πρωταθλήματα Γαλλίας.

Σε εθνικό επίπεδο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, της Σερβίας είχε περισσότερες από 260 συμμετοχές κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σύδνεϋ. Ενώ το 2001 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Οστράβα.

Η δήλωση του Σλόμπονταν Μπόσκαν στο osfp.gr

Στην πρώτη του δήλωση στο osfp.gr ως προπονητής του Ολυμπιακού, ο Σλόμπονταν Μπόσκαν τόνισε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ ξανά με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά ως προπονητής.  Γνωρίζω πολύ καλά από την προσωπική μου εμπειρία που αποκόμισα με την προηγούμενη παρουσία μου, ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σύλλογο, με μεγάλες απαιτήσεις. Στον Ολυμπιακό πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεις πράγματα και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει φέτος πολύ καλή ομάδα και το πλάνο του περιλαμβάνει την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων αλλά και τη διάκριση στην Ευρώπη. Στο Cev Cup θα αντιμετωπίσουμε την Σουργκούτ και η πρόκριση θα εξαρτηθεί από το πώς θα παίξουμε εμείς. Ωστόσο περισσότερα θα μπορώ να πω μόλις συγκεντρώσω πιο πολλές πληροφορίες». Ενώ αναφερόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» συμπλήρωσε: «Αποτελούσε πάντα μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να παίζω μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι μας περιμένουν πολλά από εμάς και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος της σεζόν αλλά και για να δικαιώσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου».